Украинските военни отново са обстреляли единствения мост над река Днепър

...
Украинските военни отново са обстреляли единствения мост над река Днепър
Коментари Харесай

Украинците пак атакуват моста над река Днепър

Украинските военни още веднъж са обстреляли единствения мост над река Днепър в Херсон, заяви заместник-ръководителят на краткотрайната администрация на Херсонска област Кирил Стремусов.

В обществените мрежи Стремусов успокоява, че мостът си стои и " не би трябвало да се опасяваме ".

Движението по Антоновския мост е блокирано .

Ракетната офанзива е осъществена към 22:50 ч. във вторник, оповестява " Интерфакс ". По време на обстрела в Херсон са били чути детонации, а жителите на града са видели няколко ярки следи в небето. От регионалната администрация показват, че няколко ракети, изстреляни към моста, само че са били прихванати от съветската система за противовъздушна защита.

Украинската страна също разяснява удара по моста сутринта, наричайки офанзивите " филигранни " и деликатни.

Новата офанзива няма да повлияе на хода на военните дейности, твърди Стремусов и твърди, че съветските военни основават спомагателни подходи. Пред организация Новости той дефинира като " нервност " и " блъф " изказванията, че изходът от войната се взема решение на този мост. Украинските военни са създали живота на популацията на Херсонска област просто малко по-труден.

Този мост е от огромно стратегическо значение , защото свързва Херсон с другия бряг на река Днепър, също окупиран от съветските войски през февруари. Дължината му е към 1,4 км, а ширината - 25 м. Ако той бъде опустошен, ще бъдат нарушени доставките за армията и цивилното доставяне , което е извънредно значимо на фона на изказванията за идно контранастъпление на украинските въоръжени сили в Херсонска област.

Миналата седмица, на 19 юли, украинските военни нанесоха първия удар по моста " Антонов " в Херсон, като използваха американски ракетни системи HIMARS , които нанесоха незначителни вреди на моста. На идващия ден - 20 юли - след следващия ракетен удар на украинските въоръжени сили са регистрирани 11 попадения в моста. Областната администрация на Херсон ограничи придвижването на товарните коли по моста, с цел да може да извърши ремонт. Не беше дадена информация за вредите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР