Украинските военни не трябва да се подават на натиск или

...
Украинските военни не трябва да се подават на натиск или
Коментари Харесай

НАТО: Контраофанзивата е сложна работа, украинците заслужават похвала

Украинските военни не би трябвало да се подават на напън или , че контранастъплението им не протича задоволително бързо. Украйна има право да бъде внимателна при контраофанзивата си.

Това съобщи ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер , представен от " Ройтерс ".

Контранастъплението на Украйна против съветските войски е затруднено поради заложени мини и други трудности, само че украинските сили са на прав път да работят деликатно, с цел да избегнат повече загуби при търсене на опциите за пробив в съветската защита.

" През Втората международна война в Нормандия видяхме, че на съдружниците им бяха нужни седем, осем, девет седмици , с цел да пробият отбранителните линии на германците. И по тази причина не е изненада, че не върви бързо ", добави той.
 Бавната контраатака на Украйна. Какви са проектите на двете страни?
Бавната контраатака на Украйна. Какви са проектите на двете страни?

Няма да е задоволително ВСУ да пробие до основната линия Суровикин в един регион, това би трябвало да стане на няколко места

" Контранастъпление - това е комплицирана работа ", декларира Бауер и добавя: Това е изключително комплицирана интервенция и считам, че за метода, по който тя се води сега, украинците заслужават да бъдат похвалени .

Коментарите на Бауер повтарят забележките на военачалник Марк Мили, най-високопоставения боен на Съединени американски щати, който съобщи в петък, че контраофанзивата ще бъде доста сложна , дълга и евентуално ще бъдат дадени доста жертви.

Припомняме, че информациите, че Русия гради отбранителните линии започнаха да идват още при започване на годината, а сателитни фотоси през април демонстрираха, че, с цел да забави всяко украинско нахлуване.
 Украйна регистрира муден, само че сигурен прогрес на фронта
Украйна регистрира муден, само че сигурен прогрес на фронта

Киев укрепва позиции към Бахмут, тежките боеве не престават на изток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР