Украинските военни началници са изправени пред нарастваща критика във връзка

...
Украинските военни началници са изправени пред нарастваща критика във връзка
Коментари Харесай

Война в Украйна: Военни началници в Киев под натиск заради смъртоносния руски удар

Украинските военни началници са изправени пред възходяща рецензия във връзка със неотдавнашен съветски ракетен удар, за който се счита, че е предизвикал тежки украински жертви.

Украински медии и съветски военни блогъри споделят, че повече от 20 украински бойци са били убити на церемонията по награждаването в петък покрай южните фронтови линии.

Украинската войска към момента не е предоставила данни за жертвите за това, което съгласно нея е " покруса " в Запорожска област.

Президентът Володимир Зеленски сподели, че случаят „ е можел да бъде избегнат “.

„ Започнато е наказателно произвеждане “, добави украинският водач в обява в обществените медии в неделя. < /p>

" Всеки боец в зоната на бойните дейности - в огневата линия на врага и въздушното разузнаване - знае по какъв начин да се държи навън, по какъв начин да подсигурява сигурността. "

Редица украински бойци и военни специалисти споделят, че церемонията не е трябвало да се организира в зона с риск от стачки.

Те споделят, че украинските офицери е трябвало да са наясно, че съветските дронове непрестанно следят дейностите на украинските войски покрай фронтовата линия, с цел да направляват въздушни и артилерийски удари.

Кадри от дрон се появиха в съветски канал в Telegram, за които се твърди, че демонстрират момента на смъртоносния удар на нещо, което приличаше на гала навън.

Няколко тела, за които се счита, че са на украински бойци, също се виждат да лежат на земята.

Руските военни не са коментирали публично офанзивата.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР