Украинските власти са открили масов гроб край град Изюм, който

...
Украинските власти са открили масов гроб край град Изюм, който
Коментари Харесай

Пореден масов гроб в Украйна: Над 440 тела са открити край Изюм?

Украинските управляващи са разкрили всеобщ гроб край град Изюм, който неотдавна беше освободен от съветска окупация. Това заяви президентът Володимир Зеленски. " Необходимите процедури " там са почнали, през днешния ден ще бъде предоставена спомагателна информация, сподели още Зеленски във вечерното си послание.

Зеленски: " Светът би трябвало да потърси отговорност от Русия "

Журналисти на организация " Асошиейтед прес " са видели мястото, което е ситуирано в гора покрай Изюм. Стотици гробове са били маркирани с кръстове.

В своето послание Зеленски изреди и другите украински градове, в които управляващите са разкрили всеобщи гробове. " Буча, Мариупол и в този момент, за жалост, Изюм… Русия оставя гибел на всички места ", сподели президентът на Украйна. " И би трябвало да си заплати за това. Светът би трябвало да потърси отговорност от Русия за тази война. "

Над 440 тела са открити?

В резултат от контраофанзивата на Украйна съветските сили напуснаха Изюм и други елементи на Харковска област предходната седмица. В сряда президентът Зеленски посети града и благодари на съветските бойци за тяхната работа. Водещият следовател на Харковска област Сергей Болвинов съобщи пред английския ефирен канал " Скай Нюз ", че украинските сили са разкрили гроб с над 440 тела край Изюм. Той приказва за един от най-големите гробове в освободените градове. Болвинов посочи, че някои от убитити са " били убити, други са починали от артилерийски огън или от пострадвания, породени от гърмеж на мини ". Има починали и при въздушни удари, добави следователят. Според информацията доста от телата към момента не са разпознати.

Заместник-министърът на вътрешните работи на Украйна Евгений Йенин съобщи, че след изтеглянето на съветските войски в Харков са открити доказателства за съществуването на камери за изтезания. Украински жители и чужденци са били държани там при безчовечен условия. По труповете са открити и следи от изтезания, сподели Йенин пред украинската радиостанция NV.

Описанието му съответствува със сведения, които представители на регионалната полиция в Харков събират от предишния уикенд насам.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР