Украинските власти, които се опитват да изтласкат руските играчи от

...
Украинските власти, които се опитват да изтласкат руските играчи от
Коментари Харесай

Украйна ще приложи американски модел за изтласкването на руснаците от хазартния сектор

Украинските управляващи, които се пробват да изтласкат съветските играчи от хазартната си промишленост, ще подражават на методите на американските управляващи през 80-те години на предишния век, когато те изтласкаха италианската мафия от казината в Лас Вегас, заяви „ Гардиън “.


Хазартът беше узаконен в Украйна след 10-годишна възбрана малко преди пълномащабното навлизане през февруари 2022 година и от този момент продължава да бъде рентабилен канал за руснаците, които желаят да печелят пари в страната и да събират персоналните данни на украинските комарджии.

Регулаторът на хазарта в Украйна стартира да лишава лицензи през септември 2022 година, а напролет на тази година Володимир Зеленски наложи наказания на над 400 физически и юридически лица, свързани с съветски хазартни предприятия, в това число пет украински хазартни компании.

Във фокуса на вниманието бяха и банките и други финансови институции, за които се подозира, че са подпомагали изпирането на облаги от хазартни игри от името на съветски олигарси.

Експлоатацията на бранша обаче продължава да бъде опасност, на която управляващите настояват, че са решени да отговорят, макар опасенията, че даже надзорните органи са попаднали под съветско въздействие.

Олена Водолажко, член на украинската Комисия за контролиране на хазарта и лотариите, съобщи, че регулаторът е получил покана за посещаване в Невада от Съвета за надзор на хазарта на Съединени американски щати, с цел да разиска реформирането на украинската система и изхвърлянето на съветското въздействие.

" Американските регулатори са доста значими за нас. Защото, знаете ли, това, което видях, когато да вземем за пример посетих регулаторите на Литва, Швейцария, Холандия: те са почнали регулирането си на пазара, когато не са имали такива провокации като мафия или някакво въздействие на друга страна. Но Съединените щати имаха, тъй че мисля, че техният опит... може да бъде доста скъп за нас ", сподели Водолажко.

Тя съобщи, че Украйна се надява да последва " положителните практики " на американските регулаторни и правоприлагащи организации, когато са си сътрудничили, с цел да прогонят мафията от Лас Вегас.

" Имаме сътрудници вътре в страната, Службата за сигурност на Украйна, и те ни оказват помощ с информация за връзките, които украинските оператори към момента имат с Руската федерация ", добави членът на украинската Комисия за контролиране на хазарта и лотариите.

Законът, който легализира хазарта в Украйна през 2020 година, позволи откриването на казина и зали с игрални автомати в хотели и даде опция за онлайн хазарт и залагания. Комисията беше основана като регулаторен орган с съвещателен орган. Скоро в нея се настаниха съветски хазартни организации и правни консултанти, свързани с олигарси.

На фона на изказванията за продължаващо съветско въздействие в бранша след нашествието, Борис Баум, началник на консултативния орган към регулатора, беше заставен да напусне поста си през юли 2022 година

Той напусна страната, съгласно сведенията за Кипър, откакто в медиите се появиха известия, че се е опитал да подкрепи сдружение с съветски връзки в напъните му да получи лиценз. Той отхвърля да е направил каквото и да било нарушаване.

" Той не е в Украйна ", сподели Водолажко. " И ние нямаме никаква връзка с него от времето, когато уволнихме по-стария съвет. Сега имаме различен съвет. "

Италианската мафия играе основна роля в развиването на казината и хотелите в Лас Вегас, само че повратният миг настава през 70-те години на предишния век, когато ФБР стартира следствие дружно с регулаторните органи за присъединяване на проведената престъпност.

Мафията се сблъсква с напън и когато Невада приема Закона за корпоративните игри, който улеснява корпорациите да ръководят казина.

Водолажко добави, че съществена задача е да се свият опциите за пране на пари посредством реформиране на системите за събиране и разбор на придвижването на валута.

" Ако те ще имат някакво въздействие, в нашата хазартна промишленост или в някоя друга промишленост, несъмнено, това ще им помогне да ни убият ", сподели тя. " Знаете ли, мисля, че в този момент предизвикването за всеки държавен чиновник и за всеки украински жител е да се бори с въздействието на Русия, тъй като всяка опция за тях да печелят пари или да получат въздействие ги прави по-силни "./БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР