Украинските въоръжени сили са постигнали напредък в контранастъплението си в

...
Украинските въоръжени сили са постигнали напредък в контранастъплението си в
Коментари Харесай

Украинските сили напредват в западната част на Запорожка област

Украинските въоръжени сили са постигнали прогрес в контранастъплението си в западната част на Запорожка област, съобщи ДПА, като се базира на изследване на основания във Вашингтон мозъчен концерн Институт за проучване на войната.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11441
В изследването на института се твърди, че украинските войски са постигнали " забележителен прогрес в тактическо отношение ". Според фотоси от региона украинците са достигнали до северните околности на селището Роботино в Запорожка област, което се намира на към 10 км южно от град Орехов, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изследването се приказва и за засилени съветски офанзиви край Купянск в Харковска област, която бе освободена от украинците предходната година.

Британското министерство на защитата на собствен ред заяви, че Русия изпраща още войски в Запорожието в отговор на украинския напън. Руските сили евентуално са трансферирали въздушнодесантни войски от Херсонска област в региона към град Орехов, заяви английското министерство в постоянния си разследващ бюлетин.

Пренасочването отслабва позициите на Русия наоколо до източния бряг на река Днепър, където съветските сили все по-често са обсаждани при украински десантни офанзиви, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР