Украинските въоръжени сили нанесоха днес втори пореден ден удари по

...
Украинските въоръжени сили нанесоха днес втори пореден ден удари по
Коментари Харесай

Украинските сили нанесоха втори пореден ден удари с HIMARS по ключов мост в окупираната от Русия южна част на страната

Украинските въоръжени сили нанесоха през днешния ден втори следващ ден удари по мост, който е основен за снабдяването на съветските окупатори в Южна Украйна. Това заяви първият зам.-председател на Херсконския регионален съвет Юрий Соболевски. " Реалността е такава, че орките и съчувстващите им в Херсон скоро могат да се окажат без доставяне и път за проведено оттегляне ", акцентира той.

Съоръжението е било ударено с ракети 11 пъти. Антоновският мост е понесъл съществени вреди, само че към момента не е затворен за придвижване. Мостът към този момент бе изумен от украински ракети през вчерашния ден. Тогава той понесе леки вреди.

Антоновският мост, дълъг 1,4 километра, е главният над реката в региона на Херсон. Ако стане негоден, съветската войска ще срещне усложнения при своето доставяне в района на фона на украински набези, отбелязва АП. Украинските сили са употребявали доставените от Съединени американски щати ракетни системи за залпов огън HIMARS, с цел да нанесат удар по моста.

Антоновският мост евентуално остава приложим, само че е основна уязвима точка за съветските сили в Херсонска област, разяснява през днешния ден английското военно разузнаване.

Има единствено две точки, през които съветските сили могат да пресичат Днепър, с цел да се доставят на запад от реката или с цел да се изтеглят на изток. Контролът над тези места " евентуално ще стане основен фактор за изхода от сраженията в района ", се акцентира в сводката, публикувана от английското министерство на защитата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР