Украинските туристи в България вече са повече от руските, показват

...
Украинските туристи в България вече са повече от руските, показват
Коментари Харесай

Украинските туристи у нас са повече от руските

Украинските туристи в България към този момент са повече от съветските, демонстрират данни на Национален статистически институт за септември. Почивалите в България жители на Украйна са 42 хиляди, а на Русия - 37 хиляди За година броят на руснаците понижава с 14%, а на украинците пораства с 27%.

Общият брой непознати туристи, посетили България през септември, е малко под 600 хиляди души, което е с 3 на 100 по-малко от миналата година. Най-много летовници България е посрещнала от Германия - 79 хиляди души, само че и те понижават по отношение на година по-рано с близо 28%. Спад има и на туристите от Румъния, Чехия, Сърбия, Израел. На второ място по желания към отмора в България е Румъния, откъдето през месеца са пристигнали 60 хиляди души. Трета е Полша с 51 хиляди, а Украйна е четвърта с 42 хиляди

Същевременно през септември пътуванията на българи в чужбина за отмора и екскурзия се усилват с 6% по отношение на същия месец на предходната година. Общо 234 хиляди български туристи са пътували зад граница през месеца с два национални празника в календара. Броят им е рекорден за последните 10 година За съпоставяне - през 2009 година едвам 125 хиляди души са си го разрешили. Една трета от пътуванията - 79 хиляди, са били към Гърция, която е най-посещаваната от българи туристическа дестинация. На второ място е Турция, посрещнала 35,9 хиляди български туристи. Въпреки че резервира второто си място като най-желан маршрут за отмора, Турция е изгубила част от искащите да я посетят българи, които през септември 2018 година са били 43,8 хиляди Най-масово се посещават прилежащите на България страни. В Северна Македония са били 16,6 хиляди, в Сърбия - 13 хиляди По към 8-9 хиляди души са пътували до Румъния, Италия, Испания, Франция. В Германия са прекарали част от времето си 12 хиляди български туристи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР