Украинските сили заплашват руските войски в стратегически важния град Купянск

...
Украинските сили заплашват руските войски в стратегически важния град Купянск
Коментари Харесай

Украинските войски напредват, Русия е притеснена

Украинските сили заплашват съветските войски в стратегически значимия град Купянск в Харковска област. Според последния отчет на английското военно разузнаване за обстановката на фронта, украинските войски напредват към Купянск, цитира news.bg.

Ако градът бъде отвоюван, това ще бъде сериозен удар за съветските сили. Купянск е ситуиран на съветските линии за доставяне на фронта в Донбас в Източна Украйна.

Руското командване се пробва да предотврати обкръжаването на така наречен формация " Изюм " в южната част на Харковска и северната част на Донецка област и трансферира запаси и подкрепления.

Британското разузнаване удостоверява поръчката, че украинските елементи са навлезли на 50 км дълбочина в територия, която преди този момент е била държана от съветските сили на стеснен сектор от фронта и наподобява, че съветската войска е била сюрпризирана. Британските военни регистрират, че и в Херсон съветската защита е подложена на напън както по северния, по този начин и по южния си фланг.

Ситуацията за съветската войска в този сектор на фронта, където украинските войски пробиха съветската защита на доста места, става все по-застрашителна за съветските войски. Още през вчерашния ден началникът на Купянския регион Максим Губин съобщи, представен от " Новости ", че обстановката там е сложна, само че съветските военни държат Купянск и градът е задоволително сигурен. Той рапортува, че управляващите са почнали да изтеглят хората от Купянск, Изюм, Шевченково и Балаклея.

Прави усещане държанието на съветските медии от през вчерашния ден и през днешния ден. Държавната ТАСС е свалила от първа страница тематиката си за " специфичната военна интервенция " и на нейно място е тематиката за изборната седмица в Русия - тридневното гласоподаване до неделя в това число. " Интерфакс " понижи от през вчерашния ден доста броя на изявленията си по тематиката Украйна.

Петъчният брифинг на съветското министерство на защитата се организира по-късно от нормалното, само че не се различаваше значително от предходните брифинги. Нито дума не беше казана за териториалните загуби. Единственият сигнал от съветското министерство на защитата, че нещо на фронта се е объркало, беше оповестеният видеозапис на преместването на бронирани машини и персонален състав в посока Харков.

Руските военни репортери на място дават по-откровена информация.

РИА Новости от тази заран дефинира обстановката в Харковска област като " сложна " и оповестява, че евакуацията на популацията продължава. Ръководителят на Купянския регион Максим Губин декларира, че обстановката в региона е сложна, само че съветските военни държат Купянск и градът е задоволително сигурен.

Виталий Ганчев, назначеният от Русия началник на администрацията в Харковска област, моли жителите да изоставен домовете си, които се намират в зоната на бойните дейности.

" За страдание, врагът прави от ден на ден опити да унищожи нашите градове и селища. В актуалната обстановка не мога да позволи гибел на цивилни, по тази причина приканвам хората да изоставен зоната на военните дейности ", споделя Ганчев във видео, оповестено в канала Telegram. Според него " обитаемоте места, които са под обстрела на украинските въоръжени формирования, скоро ще бъдат освободени, само че до тогава най-важното е да се запазят животът и здравето ". " Руската федерация ви чака, граничната работа е известена за бежанците от територията на Харковска област, ще ви бъде оказана нужната помощ ", споделя още Ганчев.

Посочва се обаче, че съветските въоръжени сили се спрели украинските офанзиви по направлението Николаев-Криворожск.

Дава се и доклад, че през нощта съветските въоръжени сили унищожиха над 270 украински изтребителя, три танка, четири БМП, седем бронирани автомобила и 22 пикапа с картечници по направлението Николаев - Кривой Рог.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР