Украинските сили вярват, че са пробили най-трудната линия на руската

...
Украинските сили вярват, че са пробили най-трудната линия на руската
Коментари Харесай

Украински военни считат, че са пробили първата руска линия на юг

Украинските сили имат вяра, че са пробили най-трудната линия на съветската защита на юг и в този момент ще могат да напредват по-бързо . Това декларира пълководец от украинската войска, чийто елементи се бият на юг. От съображения за сигурност " Ройтерс " го показва единствено с неговата позивна Комбат .

Украйна стартира контранастъпление през юни, само че добре квалифицираните съветски отбранителни линии, подсилени с минни полета, забавиха напредването им на юг към Азовско море.

Украинските сили оповестиха в сряда, че са издигнали националния байрак в селището Роботине в южната Запорожка област , на към 10 км южно от фронтовия град Орехов.

" Ние не стопираме до тук ", споделя Комбат и показва, че следва Бердянск и нататък. Той обяснил на своите бойци, че задачата не е Работине, а " нашата цел е Азовско море " .

Роботина се намира на към 100 км от пристанището на брега на Азовско море Бердянск и на към 85 км. от стратегическия град Мелитопол. И двата града са окупирани от съветските сили и са основни за контрола точно над Азовско море, което още в първата седмица на пълномащабното си навлизане в Украйна, почнало през февруари 2022 година

Москва не е удостоверила, че Украйна управлява Роботине .

" Преминахме основните пътища, които бяха минирани. Стигаме до тези линии, от където можем да продължим напред. Сигурен съм, че към този момент ще вървим по-бързо ", споделя Комбат, признавайки обаче, че още две здания са под съветски надзор.

Според него украинските войски към този момент са навлезли в територии, където има единствено " съветски логистични " групи и където не се чака съветската отбрана да бъде толкоз сложна за пробив.
 ISW: Втората линия на съветската защита може да е по-слаба
ISW: Втората линия на съветската защита може да е по-слаба

Руските елементи имат лимитирано наличие в Роботине

" Продължаваме да освобождаваме всички наши територии ", споделя украинският боен.

Официален представител на Съединени американски щати изрази подозрение предходната седмица, че украинските сили наподобява няма да доближат до Мелитопол в тази своя контраатака , която би трябвало да раздели съветските сили на юг. Също таза западни анализатори предложиха на Украйна да трансферира повече сили от изток на юг, с цел да добере до триумф - тактика, която съветският президент Володимир Зеленски отхвърли изрично.
 Зеленски се опъна на американски специалисти
Зеленски се опъна на американски специалисти

Украйна няма да трансферира бойци от изток на юг
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР