Украинските сили, намиращи се извън източния град Бахмут успяват да

...
Украинските сили, намиращи се извън източния град Бахмут успяват да
Коментари Харесай

Украинските сили успяват да доставят боеприпаси, оборудване, храна и медикаменти на защитниците в Бахмут

Украинските сили, намиращи се отвън източния град Бахмут съумяват да държат съветските елементи на разстояние, тъй че муниции, храна, съоръжение и лекарства да могат да бъдат доставени до бранителите на града, съобщи Ройтерс, като се базира на украинската войска.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9883
Говорителят на армията Сергий Черевати съобщи, че украинските сили съумяват да изведат и ранените украински военни от града. Някои пътища от и за Бахмут остават отворени с помощта на  украинското разузнаване и контраартилерийския огън.

Прокиевските сили са съумели да смъкват два съветски дрона и да унищожат пет противников склада с муниции, сподели още Черевати. Той съобщи, че украинските сили са умъртвили 193 съветски военни и са ранили 199 руснаци по време на боевете в петък.

Ройтерс не може да удостовери тези данни от самостоятелен източник.

Същевременно в послание в Телеграм украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че редица западни страни са изпратили на Украйна нови пакети военна помощ, съобщи ТАСС. Това е станало след следващото съвещание на групата " Рамщайн ", т.е. на контактната група за Украйна. Нови пакети помощи са обещани от Франция, Канада, Дания, Естония, Германия, съобщи Зеленски. Пакетите военна помощ касаят муниции, танкове и артилерийски установки.

Същевременно  финландската асоциация " Вашите фински другари ", подкрепяща Украйна, заяви, че петима френски доброволци към украинските сили, са били ранени по време на бойни дейности в Украйна. Трима от тях към момента са в лечебни заведения, добавя Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР