Украинските енергетици все още работят по възстановяване на доставките на

...
Украинските енергетици все още работят по възстановяване на доставките на
Коментари Харесай

Украинските енергетици все още възстановяват енергийната мрежа след масираната руска атака

Украинските енергетици към момента работят по възобновяване на доставките на електрическа енергия за някои консуматори ден след най-голямата съгласно Киев военна офанзива на Москва против електропреносната мрежа на страната, съобщи Ройтерс, като се базира на локалните управляващи.

Президентът Володимир Зеленски съобщи в своя обява в " Телеграм ", че " техническата опция за електроснабдяване " е възобновена в множеството наранени райони, само че че ситуацията в Харковска област в източната част на страната към момента е комплицирана.

В изказване на националния мрежови оператор " Укренерго " се споделя, че потребителите в град Харков и в Хмелницка област в западната част на страната към момента са без ток, а в южната Одеска област са в действие планувани прекъсвания на тока.

Вчера Русия нанесе удар по украински енергийни уреди, като порази големия язовир и най-голямата Водноелектрическа централа в страната - ДнепроГЕС на река Днепър, умъртви минимум петима души и остави без електричество повече от един милион души в седем района на страната, напомня Ройтерс.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР