Украинските енергетици все още работят по възстановяване на доставките на

...
Украинските енергетици все още работят по възстановяване на доставките на
Коментари Харесай

След масираната атака на Русия в Украйна: Все още се възстановява енергийната мрежа в страната

У краинските енергетици към момента работят по възобновяване на доставките на електрическа енергия за някои консуматори ден след най-голямата съгласно Киев военна офанзива на Москва против електропреносната мрежа на страната , съобщи Ройтерс, като се базира на локалните управляващи.

Президентът Володимир Зеленски съобщи в своя обява в " Телеграм ", че " техническата опция за електроснабдяване " е възобновена в множеството наранени райони, само че че ситуацията в Харковска област в източната част на страната към момента е комплицирана.

В изказване на националния мрежови оператор " Укренерго " се споделя, че потребителите в град Харков и в Хмелницка област в западната част на страната към момента са без ток, а в южната Одеска област са в действие планувани прекъсвания на тока.

Вчера Русия нанесе удар по украински енергийни уреди, като порази голям язовир на река Днепър, умъртви минимум петима души и остави без електричество повече от един милион души в седем района на страната, напомня Ройтерс.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР