Украински малък хидрографски кораб Шляховик се взриви от дрейфуваща мина

...
Украински малък хидрографски кораб Шляховик се взриви от дрейфуваща мина
Коментари Харесай

МИНИ В ДУНАВ: Украински кораб се взриви, докато измерва дълбочината на реката

Украински дребен хидрографски транспортен съд " Шляховик " се взриви от дрейфуваща мина в устието на река Дунав. Това съобщи началникът на Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация генерал-полковник Михаил Мизинцев, предава ТАСС.

Според него корабът на хидрографската работа на Украйна е бил взривен от украинска дрейфуваща мина в четвъртък „ при премерване на дълбочината на фарватера ( път за плавателни съдове, безвреден в навигационно отношение) в устието на река Дунав “.

" В шест пристанища (Херсон, Николаев, Черноморск, Очаков, Одеса и Южни) остават блокирани 70 задгранични кораба от 16 страни. Заплахата от обстрел и висока заплаха от мини, основани от формален Киев, не разрешават на корабите да излизат свободно в намерено море “, сподели Мизинцев. Според него Киев продължава по всевъзможен метод да заобикаля взаимоотношението с представители на непознати страни и компании-собственици на кораби при решаването на въпроса за обезпечаване на безвредното излизане на блокираните кораби до сборните региони. „ В същото време остава заплаха за корабоплаването и увреждане на пристанищната инфраструктура от дрейфа на украински мини, откъснати от котва по крайбрежието на черноморските страни “, означи генерал-полковникът.

„ Руската федерация подхваща целия набор от ограничения за обезпечаване на сигурността на гражданското мореплаване във водите на Черно и Азовско море “, добави той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР