Украински журналист съобщава, че Русия изпраща учители в частично окупираната

...
Украински журналист съобщава, че Русия изпраща учители в частично окупираната
Коментари Харесай

Украински журналист: Русия изпраща учители в Запорожие

Украински публицист оповестява, че Русия изпраща учители в отчасти окупираната от нея Запорожка област, с цел да заместят локалните им сътрудници, които отхвърлят да сътрудничат с окупационните управляващи.

Денис Казански разгласява в Туитър видео с изявление на Елена Шапурова, чиновничка в окупационната администрация на Запорожка област, която споделя, че учители от Русия ще дойдат тук да работят в локалните учебни заведения. 

Elena Shapurova, an employee of the occupation administration of Zaporozhye region, said that teachers from Russia will come to work in local schools.

Ukrainian teachers don`t want to collaborate with the occupiers

Therefore Russia sends its own to brainwash children in Ukraine
— Денис Казанський (@den_kazansky)

" Украинските учители не искат  да сътрудничат с окупаторите. Следователно Русия праща свои, с цел да промиват мозците на децата в Украйна ", написа Казански.

Шапурова приказва за изпращане на учители по съветски език и литература.

В Запорожка област Русия провежда служби за издаване на съветски паспорти. Заедно с Херсонска област тя е измежду териториалните единици, в които окупационните управляващи се готвят да проведат референдуми по образеца на Крим от 2014 година за присъединение към Русия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР