Украински изтребител Су-27 е свален над Киев, съобщи вътрешният министър

...
Украински изтребител Су-27 е свален над Киев, съобщи вътрешният министър
Коментари Харесай

Украински изтребител е свален над Киев, броят на жертвите и ранените във войната расте /снимки/

Украински изтребител Су-27 е свален над Киев, заяви вътрешният министър на страната Евгений Йенин, представен от CNN. Падналите фрагменти от летателната машина са провокирали пожар в двуетажна къща.
Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че трима души са били ранени при рухването на парчета от ракети в жилищен квартал в югоизточната част на столицата. На фотография, оповестена от Кличко, се вижда по какъв начин двама пожарникари стоят пред горяща постройка. Има заплаха от срутване на жилищния блок.
Още от ранни зори в украинската столица вият сирени. Сигналите за заплаха разсъниха и жителите на доста други градове в Украйна, която от през вчерашния ден е обект на набези от страна на Русия. От сутринта в Киев се чуват детонации.
По късно президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че минимум 137 украинци са починали от началото на съветската атака, съобщи Франс прес.
"137 герои, наши съграждани " изгубиха живота си, заяви украинският водач във видеообръщение, оповестено на уеб страницата на украинското президентство.
Зеленски сподели още, че 316 украинци са ранени при сраженията
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР