Украински дрон е поразил руска военна база, разположена дълбоко в

...
Украински дрон е поразил руска военна база, разположена дълбоко в
Коментари Харесай

Военното разузнаване на Киев: Украински дрон порази руска военна база в Крим

Украински дрон е поразил съветска военна база, ситуирана надълбоко в анексирания Кримски полуостров, сподели военното разузнаване на Киев. Местни поданици предават за гърмежи и жертви, информира Ройтерс.

Москва през вчерашния ден заяви за едно от най-големите координирани въздушни набези, осъществявани до момента от украинската войска против следени от Русия територии. Според руското министерство на защитата са били свалени 42 дрона, атакували Крим, като нито един от тях не е достигнал до задачата си. 

Представители на украинското разузнаване обаче обявиха, че при офанзивата е била изумена съветската 126-а бригада за брегова защита, основана в кримското село Перевалное, което се намира в южната част на полуострова.

" Може да потвърдим, че имаше удар ", съобщи Андрий Юсов, представител на украинското военно разузнаване, представен от украинската медия Лига.нет.

" Хората освен в континенталната част на Украйна, само че и в Крим би трябвало да помнят и да имат вяра, че нашата победа и тяхното избавление не са надалеч ", сподели началникът на разследващата работа Кирило Буданов.

Жители на село Перевалное разгласиха постове в " Телеграм ", в които споделят, че са чули гърмежи в региона на военната база и оповестяват за жертви. 

" Двама души загинаха… а един бе отведен в болница в тежко положение ", се споделя в една от изявленията на локалните поданици. 

Агенция Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция, отбелязва, че не е могла да удостовери известията посредством самостоятелен източник.  
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР