Украински безпилотни самолети атакуваха Москва през нощта. Това обяви кметът

...
Украински безпилотни самолети атакуваха Москва през нощта. Това обяви кметът
Коментари Харесай

Киев атакува Москва с безпилотни самолети

Украински безпилотни самолети нападнаха Москва през нощта. Това разгласи кметът на града Сергей Собянин, предадоха международните организации.

„ Тази нощ е имало нахлуване от украински безпилотни самолети. Фасадите на две високи здания с офиси бяха леко развалени. Няма жертви или потърпевши ”, изясни Собянин в Telegram.

Преди два дни градоначалникът заяви за опит за нахлуване с противников дрон, който бил свален от силите на съветското министерство на защитата.

Същевременно стана ясно, че е в ход евакуация на цялата зона „ Москва сити ” в столицата. Целта е инспекция на постройките. Именно в тази зона се намират двете развалени при офанзивата с дронове високи здания, за които заяви Собянин.

Министерството на защитата на Русия разясни, че Украйна се е пробвала да нападна обекти в Москва с безпилотни летателни апарати, като един дрон е бил погубен във въздуха над територията на Одинцовски регион на Московска област. Други два дрона също са били прехванати и обезвредени със средства за водене на електронна война. Те са изгубили надзор и са се разрушили на територията на зоната „ Москва сити ”, съобщи ТАСС.

Един охранител е потърпевш при офанзивата по високата административна постройка „ Око 2 ” в „ Москва сити ”, оповестиха службите за дейности при изключителни обстановки. Избити са стъклата на четири етажа.

По-рано бе обявено, че е била атакувана и постройката „ IQ-квартал ” в същата зона, като на равнището на петия и шестия етаж са били изпочупени стъклата. Заради зародилото изключително състояние бяха краткотрайно прекратени полетите от и до летище „ Внуково ”.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР