Украински бежанци са измамени във Варна със стари левове, предаде

...
Украински бежанци са измамени във Варна със стари левове, предаде
Коментари Харесай

Измамиха украински бежанци със стари левове на автогарата във Варна

Украински бежанци са излъгани във Варна със остарели левове, съобщи.

Хората пристигнали на варненската автогара от Одеса. Решили да си вземат билети за София, само че на гишето им отказали разплащане с карта. Тогава към групата се включил измамникът, който предложил да им обмени пари, само че им дал остарели български левове, които към този момент не са в обращение.

Измамата със остарели левове е позната скица на морето, не се случва за първи път и на автогарата във Варна.

" Продажбата на билети би трябвало да се прави от компаниите превозвачи. Аз съм задължен да дам помещение за продажба на билети и други действия. Има защита, има и камери, които реализират надзор. В случая картата на украинския жител не е била призната от ПОС терминала. Лошото е, че това не е първият случай. Единственият метод, по който хората могат да обменят пари, е на бюрото до гарата, само че то не работи непрекъснато ", изясни Веселин Михайлов - шеф на автогарата във Варна.

Той прикани хората да не се поддават на оферти за обмяна на валута от външни лица.

В България са влезнали повече от 113 000 украински жители през всички гранични пунктове от 24 февруари до 24 март, сочат данните на Главна дирекция " Гранична полиция ". От тях все още на територията на нашата страна са останали над 52 000 украинци, от които 20 000 са на възраст до 18 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР