Украинската Одеса отваря няколко плажа за първи път след руската инвазия

...
ОДЕСА, Украйна (Ройтерс) - Няколко плажа в украинския черноморски град
Коментари Харесай

ОДЕСА, Украйна (Ройтерс) - Няколко плажа в украинския черноморски град Одеса са официално отворени за плуване за първи път от началото на руската инвазия, въпреки че къпането е забранено по време на предупреждения за въздушна атака, казаха местни власти в събота.

Одеса, най-голямото пристанище и военноморска база на Украйна, беше многократно атакувано с ракети и дронове и морето беше осеяно със стотици морски мини след инвазията през февруари миналата година.

За безопасността на жителите и след инциденти с експлозия на мини по плажовете крайбрежието беше затворено.

Решението за отваряне на плажовете беше направени съвместно от гражданската и военната администрация на града, каза губернаторът на Одеса Олех Кипер в приложението за съобщения Telegram.

Той каза, че плажовете ще бъдат отворени от 8 сутринта до 20 часа.

Олександър, a спасител и бивш водолаз, който посочи само малкото си име, каза, че между два кея е поставена противоминна мрежа, за да не се натъкват на плувци мини в плитка вода.

„Мрежата ще ги спре. И те (мините) също ще се виждат от брега при такива метеорологични условия. Спешните работници ще бъдат уведомени и те ще дойдат да се справят с това“, каза той.

Отварянето на плажовете беше добре дошъл отдих от войната за хората, плуващи и слънчеви бани.

„Мечтаех да отида на плаж и да вдишам солен въздух. Липсваше ни много. Но безопасността е основен приоритет“, каза Свитлана, жител на района на Одеса.

(Репортаж от Ирина Назарчук; Автор от Павел Политюк; Редакция от Франсис Кери)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР