Украинската контраофанзива няма да промени плановете на Москва, заяви руският

...
Украинската контраофанзива няма да промени плановете на Москва, заяви руският
Коментари Харесай

Путин: Няма промяна в плана, целта е Донбас да бъде освободен

Украинската контраатака няма да промени проектите на Москва, съобщи съветският президент Владимир Путин. Това е първият му коментар по въпроса откакто украинските сили си върнаха повече от 8 000 кв. км. територия за по-малко от седмица в региона на Харков. Путин означи, че Русия не употребява цялостния си боен потенциал. А Москва може да отговори с повече мощ, в случай че военните й бъдат подложени на по-голям напън.  

Украинската контраатака настава и на юг, само че не съумява да превземе толкоз съветски позиции, колкото на изток. 

Проруските управляващи настояват, че се правят офанзиви против административни здания като тази в Херсон.

В петък при гърмеж са починали основният прокурор на сепаратистката самопровъзгласила се Луганска Народна Република - Сергей Горенко и неговият заместител. Според Москва това е " терористичен акт ".

Подобни набези карат мнозина да считат, че Путин е изгубил самодейността във войната, само че от Узбекистан той се пробва да изпрати обръщение, че всичко е под надзор и няма потребност да се трансформира проектът на така наречен „ специфична военна интервенция “.

 
Офанзивата ни в самия Донбас не стопира. Продължава с мудни темпове, само че Руската федерация последователно окупира нови и нови територии. Искам да обърна внимание на обстоятелството, че не се сражаваме с цялата съветска войска, а единствено с някои нейни елементи. Разбира се, това е обвързвано с особеностите на нашата войска, тъй че не бързаме. 
Владимир Путин, президент на Русия

От Москва обявиха, че правят набези в западната част от зоната на така наречен " специфични интервенции ". И до момента в който печелят позиции в Луганск, губят в Донецк.

На собствен ред от Киев разгласиха фрагменти на изоставени съветски оръжия в Донбас, до момента в който украинските танкове в региона напредват.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР