Украинската групировка Метинвест на Ринат Ахметов и Вадим Новински се

...
Украинската групировка Метинвест на Ринат Ахметов и Вадим Новински се
Коментари Харесай

Украински милиардер оглежда България и Италия за нов металургичен завод

Украинската формация " Метинвест " на Ринат Ахметов и Вадим Новински се оглежда за място за строителството на нов металургичен цех в Европа. Тя контролираше опустошения във войната " Азовстал ". Ахметов е милиардер и се счита за най-богатия украинец, положението му се прави оценка на най-малко 7 милиарда $.

Това заяви в ивента Let`s Talk, който бе проведен от Европейската бизнес асоциация, Юрий Риженков - общоприет шеф на " Метинвест ".

В отговор на въпрос за задграничните вложения на " Метинвест " Риженков изяснява, че групата има два металургични завода в Италия, един в България, един във Англия и мини в Съединени американски щати.

" Ние имаме огромна комерсиална компания, която продава продукцията ни по целия свят. Предстоеше ни да влагаме в огромен цех в Италия, чисто нов, който смятахме да го построим за 3-4 години. Но казусът е, че той трябваше да преработва продукцията на " Азовстал ", изясни Риженков.

" Един от разновидностите за развиването на металургичния бизнес за нас е руда от Кривой рог. На нейна основа може да се работи в чужбина. Примерно в този момент разлеждме опцията да се построи нов цех в България или Италия ", добавя Риженков. Но трябвало да е несъмнено, че рудата може да стигне до странат, в която ще се прави новия цех.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР