Украинската армия заяви, че отблъсква непрестанните руски атаки срещу опустошения

...
Украинската армия заяви, че отблъсква непрестанните руски атаки срещу опустошения
Коментари Харесай

Русия атакува ожесточено опустошения град Авдеевка

Украинската войска съобщи, че отблъсква непрестанните съветски офанзиви против разрушения град Авдеевка в Източна Украйна, а в Херсонска област при съветски обстрели са били убити четирима души, съобщи Ройтерс.
От средата на октомври Москва е съсредоточена върху завладяването на Авдеевка - град, който е прочут с големия си коксохимически цех и с близостта си до следения от съветските сили районен център Донецк.
Виталий Барабаш, началник на военната администрация на Авдеевка, съобщи, че съветската войска е подхванала " най-ожесточените " офанзиви против града, в който са останали по-малко от 1400 души. Преди войната популацията му е възлизало на към 32 000.
" По принцип нищо не се е трансформирало. Всичко е доста тежко. Що се отнася до града, дневно има приблизително сред 8 и 18 въздушни офанзиви. Понякога доближават 30. Нямаме време да ги броим ", описа Барабаш. " Доволен съм, че отбранителната линия се държи към този момент месец и половина. По нея няма пробиви, без значение от изказванията им ", добави той. Барабаш уточни, че през последната седмица от града са били евакуирани 102 цивилни, което по думите му съставлява " връх ".  
Същевременно украинската прокуратура сподели, че съветските сили са обстрелвали град Берислав в Херсонска област, като при офанзивата е умрял мъж с велосипед. При обстрели против няколко други селища са били убити двама мъже и една жена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР