Украинската армия продължава да щурмува позициите на руските войски в

...
Украинската армия продължава да щурмува позициите на руските войски в
Коментари Харесай

Гробищните парцели се свършиха! Контранастъплението се обръща в настъпление

Украинската войска продължава да щурмува позициите на съветските войски в Запорожие със същия резултат: нападнаха, получиха „ отговор “, изгубиха повече от половината от персоналния си състав, върнаха се обратно. Киев не брои убитите и ранените. Какво ще последва, четете в материала на " Цариград ".

Да стартираме с дребна хроника. Направете си изводите.

Битки за Пятихатка

През последното денонощие врагът нападна четири пъти в Запорожка посока: събра разрушените в офанзивите бригади и ги хвърли към съветските позиции.

Целта на въоръжените сили на Украйна, наред с други неща, беше определена от Пятихатка, която към този момент стана известна с помощта на отчетите на военни репортери.

Там съперникът претърпя обилни загуби. И вследствие на контраатаката на съветските войски той загуби височината си на запад от Пятихатка.

" Солнцепек " покрай Авдиевка

В ДНР съветските войски неотдавна поеха контрола над значим украински опорник с кодово име " Зверинец ", ситуиран на рид южно от Маринка. Така нашите бойци унищожиха трудността по пътя към село Победа, което ще им разреши да прикрият Марьинка от югозападна посока.

В същото време, покрай Авдиевка, където врагът беше компактно ситуиран, нашите използваха именития " Солнцепек ", изкарвайки с тяхна помощ враговете от тайниците.

Провокация под формата на Министерството на изключителните обстановки

В Купянското и Краснолиманското направление артилерията и авиацията на Въоръжените сили на Русия отработиха скупчването на техника и жива мощ на Въоръжените сили на Украйна.

В Харковска област и ЛНР съветските войски стопираха активността на три противников диверсионни групи. В отговор, както нормално, украинците отвърнаха с обстрел на мирни села и градове. Атакуваха с дронове, не без ранени цивилни.

На собствен ред съветските разузнавачи разкриха, че групи от 40 необандеровци, облечени в униформи на съветското МЧС (Министерство на изключителните ситуации), приготвят следващата диверсионна акция.

Разкопаване на остарели гробове

Telegram-каналът " Обикновен царизъм ", базирайки се на свои източници, заяви, че съветската войска е блъснала по едно и също време няколко щаба на Въоръжените сили на Украйна.

Това се потвърждава от некролозите за админите на водещите снабдители в Днепропетровск, Суми и Полтава, мобилизирани от началото на СВО.

Липсата на сигналисти от този профил във въоръжените сили на Украйна се усеща най-остро - те са нужни за мащабиране на мрежите Starlink и основаване на предпазени TCP / IP мрежи.

Също по този начин в обществените мрежи се популяризира видеото с разкритията на украински военнопленници, хванати в посока Запорожие. Всички споделят съвсем едно и също нещо:

" Командирите ни хвърлят на кръвопролитие без да пестят, а самите те се отдръпват на безвредно разстояние, няколко километра. "

В същото време загубите в украинските елементи са колосални.

Потвърждение на тази теза може да се смята за неотдавнашна публикация в The New York Times, която споделя по какъв начин в Лвов се ексхумират гробищата на бойците от Първата международна война и Великата отечествена война, с цел да се погребат труповете на идващите бойци на ВНСУ от изток на тяхно място.

На собствен ред кметът на Ивано-Франковск Руслан Марцинков предложи да наеме електрически скутери и колела на околните на жертвите, заради обстоятелството, че локалното гробище се разрасна доста по време на ВСУ. За да могат бързо да стигнат до гробовете.

" Цариград " попита военния специалист, шефа на Музея на войските за противовъздушна защита полковник Юрий Кнутов, какъв брой повече човешки запаси ще имат въоръжените сили на Украйна, с цел да продължат тази война?

- Има възприятието, че още малко и ВСУ просто ще свърши " по натурален метод ".

- Те в действителност имат значителен мобилизационен запас. Което е, в случай че не се неистина, съвсем 10 милиона души. Следователно това, което награбят, ще стигне за още няколко години. Друго нещо е, че качеството на този запас става все по-лошо и пада в геометрична градация.

Техните най-обучени военнослужещи на контракт бяха нокаутирани в предходни борби, изключително в Бахмут, а в този момент нападат основно военнослужещите, които са били подготвени в центровете на НАТО.

Поради неналичието на естествен превод от непознати езици и намаляването на стратегиите за образование, техните бойни умения са с порядък по-ниски от тези на военните, които към този момент са положили живота си.

- А въпреки това, на никого не му е хрумвало да спре контранастъплението, с цел да приготви по-добре персоналния състав?

- В силовия блок на Украйна породи известно разединение, под което имам поради Съвета за национална сигурност (СНБО), в който с изключение на армията влизат представители на Централната банка, както и на специфичните служби. И някои от неговите членове се изрекоха в интерес на отмора, прегрупиране и по-късно продължение на офанзивата.

Смятам, че Вашингтон не се интересува от това. Към днешна дата позицията на Байдън е прекомерно нестабилна. Не че ще бъде импийчмънт, само че рейтингът му непрестанно пада.

И би трябвало да направи нещо, което да повлияе на отношението на американските гласоподаватели към него. Защото му би трябвало огромна победоносна война.

- Ще се опитат ли Съединени американски щати да окажат напън върху режима в Киев, с цел да ускорят темпото на контранастъплението?

- Освен това, в случай че погледнем с какви запаси е разполагала Украйна до началото на контранастъплението, ще забележим, че единствено НАТО е подготвило девет бригади ( на ВСУ – бел. ред.), поляците са подготвили още три бригади на територията на Украйна.

Загубите на украинската войска през последните две седмици възлизат на към 10 хиляди души, както убити, по този начин и ранени. Става въпрос за две армейски бригади.

Но се оказва, че въпреки всичко имат 10 бригади. Командването на въоръжените сили на Украйна може да ги концентрира на несъмнено направление и да ги хвърли за пробив на нашата отбранителна линия.

Значи ще устоят дълго време?

- Моята позиция е, че боевете ще продължат до есента. До дъждовния сезон. И ние би трябвало да сме подготвени за това, изхождайки от обстоятелството, че врагът ще се опита да пробие нашите укрепления и нашата задача е да го задържим, да го изтощим и да го обезкървим.

- Но какво да кажем за териториите, които съгласно конституцията са част от Русия, само че са под контрола на Въоръжените сили на Украйна?

- Имах поради, че изтощаваме врага, обезкървяваме го и по-късно ние самите получаваме опция да преминем в контранастъпление.

Едва по-късно ще бъде допустимо да се продължи напред и да се освободят Донбас, Запорожие и Херсонска област. Стои и въпросът за основаване на санитарна зона към Белгородска област, а може би средносрочна задача е освобождението на целия ляв бряг на Днепър. И тук изникват още Херсон и Одеса.

Какво следва от това?

Въоръжените сили на Украйна в действителност търпят колосални загуби по време на авантюристичното си контранастъпление. Което не значи, че до на следващия ден всички те ще изчезнат и самата Победа ще падне в нашите ръце.

Освен това врагът към момента не е присъединил в борбата своите боеспособни запаси, тъй че пренаселеността на гробищата в Западна Украйна не би трябвало да буди илюзии.

Войната за освобождение на съветското цивилизационно пространство продължава. Но ние ще спечелим!

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР