Украинската армия планира със сила да превземе Върховната Рада в

...
Украинската армия планира със сила да превземе Върховната Рада в
Коментари Харесай

Хибридна атака на Кремъл срещу Украйна: В Коев военните готвят преврат, искат да свалят президента?

Украинската войска възнамерява със мощ да превземе Върховната Рада в Киев. Това оповестява прокремълската медия РИА Новости, базирайки се на обстоятелства на съветското разузнаване.

В информацията се твърди, че разведките на Путин са получило достъп до канал в " Телеграм ", който се употребява от " представители на елитни елементи " на ВСУ и членове на Службата за сигурност на страната. В нея се прокарва пропагандната теза, че " измежду военните среди се разискват разновидности за събаряне на настоящето държавно управление и командването на Въоръжените сили на Украйна ", акцентира източникът на информация, представен от организацията. По думите му „ кореспонденцията сред украинските участници дава визия за техния хипотетичен проект за завладяване на украинския парламент, според който е обезпечена поддръжка от страна на военнослужещите “.

" Особено когато хората видят, че армията е отпред, а останалите военни стоят зад тях, те автоматизирано ще застанат на вярната страна ", гласи едно от известията, твърди прокремълската медия. организация.

Без подозрения внушаването на сходни тези се основават на осъществените рокади от президента Зеленски в украинската войска. През февруари той освен размени радващия се на огромна известност шеф на армията Валерий Залужни с до тогава командващия сухопътните войски Александър Сирски, само че извърши и други промени в състава на ВСУ. А това в Кремъл се разяснява като голям риск в миг, когато се пропагандира разказа, че „ съветските сили печели превъзходство съвсем две години след началото на войната “, който е необходим на режима в Москва, с цел да не губи доверието на съветското общество и оправдава големите загуби, които понася на фронта в Украйна.

Пропагандата на Москва явно цели да разколебае украинците в тяхната битка за самостоятелност и непокътнатост на страната. От друга страна, да вбие чеп сред обществото, ръководещите и въоръжените сили, предизвиквайки вътрешна рецесия. И това няма по какъв начин да не се отрази освен на боеспособността на ВСУ и възможните благоприятни условия да надделеят над окупатора, само че и съществено ще подкопае авториртета на властта в Киев пред сътрудниците - Европейски Съюз, Съединени американски щати и НАТО, и измежду интернационалната общественост. Няма по какъв начин всичко това да не рефлектира върху държанието и политиката на Запада във връзка с Украйна, откакто той съобщи, че ще я поддържа до успеха й над Русия. В това се състоят очакванията на путинова Русия.

С други думи, Москва задейства още веднъж своята хибридна експанзия против Украйна. А това може да се пояснява като мнимо разочарованието на Кремъл от това, което се случва на фронтовата линия и резултатите, реализирани от съветските въоръжени сили, само че и като безмълвно самопризнание, че на Русия ще и бъде доста мъчно да се пребори за своите цели във посредством войната с Украйна, когато против себе си има толкоз съществени съперници. Затова са и тези непрекъснати „ нуклеарни закани “ към Запада, които може би ще се окажат последният и единствен коз на Путин в спора.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР