Украинската армия обяви, че си е възвърнала още 1,5 квадратни

...
Украинската армия обяви, че си е възвърнала още 1,5 квадратни
Коментари Харесай

Киев: Руснаците са се вкопчили във всеки метър от нашата земя, но ние ще си я върнем

Украинската войска разгласи, че си е възвърнала още 1,5 квадратни километра земи към освободеното наскоро населено място Роботино в Южна Украйна, съобщи ДПА, като се базира на изказване на представителя на украинския общоприет щаб Олександър Щупун, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Руснаците са се вкопчили във всеки метър от нашата украинска земя. Въпреки това въоръжените сили на Украйна се пробват да затруднят оптимално снабдяването на съветската войска и в някои региони това дава резултат ", сподели Щупун. В Източна Украйна съветската войска продължава с нападенията си. Близо до Маринка в Донецка област украинските елементи са отблъснали към 15 опита за противников офанзиви, добави представителят на украинския общоприет щаб.

Според украинските управляващи в Харковска област съветските войски са направили също по този начин несполучливо нахлуване край Берестово. По данни на украинския общоприет щаб през миналото денонощие са се водили общо над 30 сражения.

Украйна се пази от пълномащабното навлизане на Русия към този момент повече от година и половина със западна военна помощ. На 24 август украинските войски оповестиха за освобождението на Роботино, което се счита за част от най-силно укрепената отбранителна линия на Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР