Украинската армия е ударила ключов мост в контролирана от Русия

...
Украинската армия е ударила ключов мост в контролирана от Русия
Коментари Харесай

Русия: Украйна е ударила ключов мост

Украинската войска е блъснала основен мост в следена от Русия територия в южните елементи на страната с получени от Съединени американски щати ракетни установки " Хаймарс ", заяви районен чиновник от назначените от Русия управляващи, съобщи Ройтерс.

Военни анализатори споделят, че неотдавна пристигналите ракетни установки " Хаймарс ", които са по-точни и с по-голям обхват на деяние от други оръдия, могат да бъдат коз за Киев в опита му да предприеме контраатака в южните региони на страната, заяви Българска телеграфна агенция.

В публикувано от ТАСС видео Кирил Стремусов, заместник-ръководителят на поставената от Русия администрация на Херсонска област, сподели, че украинската войска е поразила Антоновския мост в Херсон с " Хаймарс ", нанасяйки вреди на пътя, само че без да аргументи жертви.

Дългият към километър мост е един от двата пропускателни пункта към следената от руснаците територия от западната страна на реката, където се намира в това число основният град на региона Херсон, в който преди съветската инвазия живееха 280 000 души. Русия завладя Херсон и региона към него при малко опозиция от украинска страна при започване на нашествието си, само че през последните седмици украински представители приказват за планувана контраатака, при която – посредством и на доставените от Запада оръжия – да си възвърнат контрола върху територията.

Стремусов сподели, че разваленият мост, на който имало четири големи дупки в асфалта, ще бъде ремонтиран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР