Украинецът Владимир Кличко е спечелил повече мачове за световната титла

...
Украинецът Владимир Кличко е спечелил повече мачове за световната титла
Коментари Харесай

Владимир Кличко е на фронта. Какво се случва с инвестиционната му компания?

Украинецът Владимир Кличко е спечелил повече мачове за международната купа от Мохамед Али и Майк Тайсън.

Бившият боксьор в тежка категория сега води една по-различна борба — пази своята татковина от съветската инвазия.

Кличко се завърна вкъщи през предишния месец, с цел да се причисли към украинската войска, дружно с по-големия си брат Витали, който също е някогашен международен първенец по бокс и сегашен кмет на Киев.

В Лондон частната капиталова копания на Кличко продължава умерено своята работа. Около 35% от активите под ръководство на KLIWLA на стойност 100 млн. $ са в Украйна, а останалите 65% от капиталовия портфейл са в чужбина. Тя има двама чиновници във Англия и още двама в Лихтенщайн.

Ръководител на KLIWLA е Костя Ковалчук, който преди този момент има 10 години стаж в консултанското поделение на UBS и познава братята Кличко от повече от 25 години. Ковалчук, част от чийто родственици са към момента в Украйна, споделя пред Insider, че най-важната роля на братята Кличко е на фигури на вярата.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Wladimir Klitschko (@klitschko)

"Това, че братята Кличко и други боксьори, като Олександър Усик и Василий Ломаченко, пазят Киев, работи необикновено вдъхновяващо за украинския народ, " споделя 37-годишният Ковалчук. "Украйна е наша, а не на Русия. "

KLIWLA не ръководи никакви активи на Витали Кличко поради обстоятелството, той заема политически пост като кмет на украинската столица. Както и през последните пет години и половина обаче, Ковалчук и по-малкият брат Кличко поддържат постоянно контакт, до момента в който рецесията навлиза в четвъртата си седмица, разработвайки портфейл от вложения в първични материали и нови технологии.

"Владимир е оптимист, има доста предприемачески дух и постоянно се интересува от запознанствата с нови хора ", споделя Ковалчук пред Insider. "В същото време, аз съм индивидът, който постоянно търси стойност или избрана пазарна ниша. "

Инвестииците в стойност

Ковалчук разпределя капиталовия портфейл на Кличко на стойност 100 милиона $ благодарение на профилирани мениджъри, които схващат по-добре технологиите и стоките. Той споделя, че най-важното умеене за управление на частна капиталова компания е да можеш да усвояваш познания.

"Аз съм високо заплатен библиотекар – чета по през целия ден, " споделя той. "Фокусирам се върху писма до акционерите, пазарни изследвания, необработени данни за личния капитал и документи за нови планове в областта на криптовалутите. "

Ковалчук разказва себе си като вложител в стойност. Той и Кличко се пробват да влагат в качествени компании, чиито акции се търгуват на привлекателни цени.

"Инвестициите в стойност не съставляват само закупуването на акции, когато са извънредно евтини, " споделя Ковалчук. "С наслада плащаме за акции на компании с високо съотношене цена/печалба на акция, които се разрастват бързо, само че към този момент имат печеливш бизнес модел. "

"Избягваме компании, които са известни сега, само че нямат път към рентабилността в идващите няколко години, " добавя той. "Миналата година имаше взрив на фирмите за придобиване със специфична цел (SPAC), само че ние се отнасяхме с тях все едно са радиоактивни. "

Ковалчук показва Уорън Бъфет, Рей Далио и Тери Смит като източници на ентусиазъм за вложенията в стойност.

Инвестиционният портфейл на Кличко

По време на боксовата си кариера Кличко е именуван "Доктор Стоманен чук " поради докторската си степен по спортни науки. Той също по този начин води курс в университета на Санкт Гален в Швейцария. Това го предизвиква да влага в технологии, които прекатурват цели промишлености.

"Ние обичаме да се фокусираме върху 'гранични технологии', " изяснява Ковалчук. "Определяме ги като такива, когато към момента не са комерсиализирани, може да не бъдат търговски изпълними в идващите три години, само че имат капацитета да бъдат революционни в дълготраен проект. "

KLIWLA също по този начин влага в биотехнологии, електронна търговия, в областта на видеогрите и в други новаторски технологии. Ковалчук споделя, че в последно време отделя време за изследване на криптовалутите и на Web3.

"Първоначално бях доста отрицателно надъхан по отношение на криптовалутите и мислех, че търговията е чисто спекулативна, " споделя той. "След това обаче осъзнах, че това, в действителност, са компании с добър бизнес модели и че токенизацията е революционен нов метод за финансиране на софтуерни планове. "

Суровините също играят основна роля в капиталовия портфейл на Кличко на стойност 100 млн. $. Ковалчук споделя, че в предишното са имали позиции при златото, среброто и петрола.

"В момента има дефицит при предлагането на всевъзможни първични материали, " споделя той пред Insider. "Уповавайки се на опита си при покупко-продажбите по сливания и придобивания в петролната и газовата промишленост, считам, че е разумно да се фокусираме върху този вид активи. "

И до момента в който интензивно управляваният портфейл на Кличко продължава да се показва добре на един волатилен пазар, Ковалчук споделя, че приоритет в дълготраен проект е да бъде подкрепена украинската стопанска система, до момента в който войната продължава.

"Пазарната волатилност постоянно основава благоприятни условия за вложителите като нас, " споделя той. "Това обаче не е разтуха, когато в Украйна има толкоз доста проблеми. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР