Украински войник, който загуби крака си, казва, че не би доброволец отново, изразявайки рядък, но разпространяващ се песимизъм

...
Украинец описа загубата на крака си от мина, говорейки пред
Коментари Харесай

Украинец описа загубата на крака си от мина, говорейки пред The ​​Washington Post.

Руслан 52-годишният Проектор каза, че съжалява, че е отишъл на война и че войници като него са зле подготвени.

Той беше един от няколкото, които изразиха относително рядка нотка на униние във войната срещу Русия.

Украински войник, който загуби крака си в битка, каза пред The ​​Washington Post, че няма да се включи отново доброволец да се бие за страната си – изразявайки рядък, но нарастващ песимизъм около войната.

Руслан Проектор, 52 г. , каза на изданието в доклад, публикуван в четвъртък, че е загубил крака си това лято, след като е стъпил на руска мина. Войникът, който спаси Проектор, също е стъпил на мина, причинявайки допълнителни наранявания, каза той.

Проектор, който сега се възстановява в Киев, каза, че ако сега му бъде даден избор да се присъедини към армията, той няма да подпише нагоре.

„Вземат всички и ги изпращат на фронтовата линия без подходяща подготовка“, каза той пред The ​​Post. „Не искам да съм в компанията на немотивирани хора.“

Не е ясно в каква бригада се е сражавал Проектор и дали е имал военен опит преди пълномащабната инвазия през 2022 г.

Украйна е дълбоко в дългоочакваната си контраофанзива, която има за цел да си върне територии в източната и южната част на страната.

Много от частите, изпратени в битка в тези райони, са съставени от бригади, които бяха набързо обучени и оборудвани в страните от НАТО през последните няколко месеца. Тези войски търпят по-тежки загуби в сравнение с по-опитните, но по-зле оборудвани части, съобщава The Guardian.

Майкъл Кофман, известен военен анализатор, каза пред The ​​Guardian, че липсата на обучение вероятно е от решаващо значение.< /p>

"Мисля, че е много справедливо да бяхме скептични, че с толкова малко обучение бихте могли да създадете сплотени единици, които могат да се справят в битка за първи път срещу толкова добре подготвена отбрана", каза той.< /p>

Някои обучени от Запада бригади дори започнаха да изоставят тактиките, преподадени от САЩ, защото се оказаха неефективни, съобщи The New York Times по-рано този месец.

Историята продължава

Вместо да атакуват руските позиции насочете - използвайки сложни маневри на западните военни, много украински военнослужещи са прибягнали вместо това до артилерийски и ракетен обстрел, каза The Times. повече от година и половина.

Други хора, с които The Washington Post разговаря, също се отклониха от преобладаващото украинско чувство за единство и неподчинение, цитирайки разочароващата контраофанзива като причина за избледняващите им надежди.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР