Указания за аварийно укрепване на три архитектурни паметника на бул.

...
Указания за аварийно укрепване на три архитектурни паметника на бул.
Коментари Харесай

Искат аварийно укрепване на три архитектурни паметника във Варна

Указания за спешно подсилване на три архитектурни паметника на бул. „ Княз Борис I " е дала Община Варна на притежателите на постройките, научи Moreto.net.

Изпълнението на инструкциите е належащо поради съществуване на условия, застрашаващи недвижима културна полезност от увреждане или разрушение.

Зданието на бул. „ Княз Борис I " и ул. „ Михаил Колони " 1 е проектирана за жилищно – комерсиална постройка на Магърдич Кавафян. Състоянието на собствеността е несъмнено като приемливо. Построена е през 1924 година по план на арх. Георги Костов. Негово дело е и другата постройка с инструкции за подсилване, която се намира на бул. „ Княз Борис I " 88 и бул. „ Цар Освободител ". Построена е през 1922 година. Проектирана е за жилищна постройка на Петър Милчев. Техническото й положение е несъмнено като неприятно. Тя също е частна благосъстоятелност.

Укрепване би трябвало да бъде направено и на архитектурния монумент на бул. „ Княз Борис I " 33, който е издигнат през 1914 година по план на арх. Атанас Несторов за жилищно – комерсиална постройка.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР