Уинтър е пуснал в Youtube видео с инструкции как да

...
Уинтър е пуснал в Youtube видео с инструкции как да
Коментари Харесай

Зимата Е Вече Тук, А Сметките Набъбват! Ето Как Да Се Отопляваме За 40 Стотинки На Ден! Истина Е! Вижте Видео!

Уинтър е пуснал в Youtube видео с указания по какъв начин да си извършите система за отопление (Вж. видео по-долу).

Необходими са единствено кръгли чаени свещички, 2 глинени саксии (в никакъв случай пластмасови!) с друг размер и железна тавичка. В тавичката слагате четири свещички.

След като запалителен свещите, следва да сложим по-малката саксия наопаки тъкмо в центъра на дребната тавичка и да запушим отвора. Последната стъпка е да сложим огромната саксия върху дребната, без да закриваме дупката. Импровизираната печка е подготвена!



Топлината от свещите нагорещява вътрешната част на дребната саксия и посредством въздушна конвекция през отвора на огромната саксия излиза бликам парещ въздух. Авторът твърди, че с това се отоплява приблизително огромна стая безусловно за стотинки! Всяка от свещичките гори в продължение на 4 часа, а пакет със 100 свещи, закупен да вземем за пример от " Икеа ", коства 5 лева Така ще ни коства едвам 40 стотинки да се топлим за осем часа или през по-голямата част от деня.

Дилън Уинтър, който е инженер, публицист и яхтсмен, употребява своята " печка " за офиса и каютата на яхтата си. Според него предаваната топлота дружно с тази от компютъра и монитора в стаята е задоволителна за реализиране на оптимална температура.

Всъщност нищо ново под слънцето. През XVI век фамозният арабски академик Шайх Бахай построява в Исфахан социална баня, водата за която се нагрява от една-единствена свещ. Тя е сложена в особено конструирана от него дребна камера. Бахай предизвестил тази камера да не се разглобява, тъй като повече няма да проработи. През XIX век обаче британски учени не се стърпяват и вземат решение да научат тайната. Те разглобяват камерата и от този момент никой в света не може да я накара да проработи още веднъж.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР