Уинстън Чърчил е сред най-великите европейски политици, но зад несломимия

...
Уинстън Чърчил е сред най-великите европейски политици, но зад несломимия
Коментари Харесай

Брутални разкрития за детството на Уинстън Чърчил ще ви оставят без думи

Уинстън Чърчил е измежду най-великите европейски политици, само че зад несломимия му дух, с помощта на който печели Втората международна война, се крие едно тъмно детство, изпълнено с принуждение.

Известният английски създател и политик лорд Майкъл Добс е изследвал детството на Чърчил и е разкрил нещо ужасяващо. Като дете е бил изнасилен и ежедневно подлаган на физически тормоз.

Чърчил не просто е имал мъчно детство, той е имал отвратително детство. Бил е измъчван и изнасилен от един от своите възпитатели, написа създателят на Къща от карти.

Според неговото проучване един от най-влиятелните хора за предишния век е претърпял най-големият призрачен сън за всеки човек, до момента в който е учил в пансиона Свети Джордж.

Бил е единствено на 8 години, когато е брутално пребит от шефа. Вероятно и същият педагог го е изнасилил.

Възпитателните способи в Свети Джордж били жестоки даже и за викторианските стандарти. За кражбата на малко количество захар, Чърчил бил без дрехи чисто гол и пребит на двора.

Но защото английският министър председател бил с борбен темперамент още от дребен, след побоя се вмъкнал в кабинета на шефа и откраднал шапката му за публични случаи. Успял да избяга в близката гора и я раздрал на части.

Подобна реакция от 8-годишно момче демонстрира темперамент на един предстоящ водач, твърди Майкъл Добс, съгласно който потребността от правдивост на Чърчил може да се изясни точно от претърпяното в пансиона.

В Свети Джордж той остава в интервала 1882-1884 година. Самият общественик в никакъв случай не е криел, че е унизен в това учебно заведение, а в автобиографичната си книга споделя, че постоянно го пребивали.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР