Уейн Рууни бе назначен официално за нов мениджър на Бирмингам

...
Уейн Рууни бе назначен официално за нов мениджър на Бирмингам
Коментари Харесай

Уейн Рууни е новият мениджър на Бирмингам

Уейн Рууни бе назначен публично за нов управител на Бирмингам Сити с контракт за три години и половина. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Англия напусна поста старши треньор на Ди Си Юнайтед по взаимно единодушие в неделя, откакто тимът не съумя да се класира за плейофите в Мейджър Лийг Сокър (МЛС).


Бирмингам стартира след това договаряния с 37-годишния единствено часове след уволнението на мениджъра Джон Юстас в понеделник, без значение че отборът е на шесто място в Чемпиъншип след две поредни победи.

В щаба на Рууни влизат някогашният му съотборник в националния тим Ашли Коул, който сега е асистент в отбора на младежите до 21 година, Джон О‘Шей – помощник в представителния отбор на Република Ирландия, както и Карл Робинсън и Пийт Шътълуърт, които работиха дружно с някогашния национал в Ди Си Юнайтед. Майк Тейлър остава треньор на вратарите. Коул и О‘Шей ще запазят позициите си в съответните национални тимове.

„ Абсолютно благополучен съм да се причисля към футболен клуб Бирмингам в толкоз трогателен интервал. Ясно е, те имат проект и са отдадени на реализирането на техните упоритости за клуба. Изграждам мениджърската си кариера, слагам се в предизвикателни ситуации, с цел да съм подготвен за тази опция. Това е план, който нямам самообладание да пускам. Разполагаме с някои вълнуващи млади футболисти в състава и някои, които занапред ще пробият в първия отбор, наред с опитно ядро. Имам ясна визия по какъв начин желая да наподобява тимът на терена – дружно с треньорския ми щаб ще работим интензивно, с цел да го въведем пълноценно. Ще създадем просвета на спечелили тук с еднаквост, която да изправя на крайници почитателите на „ сините “. Играл съм на „ Сейнт Андрюс “ и последователите на Бирмингам постоянно са били шумни и буйни в поддръжката си към отбора. Беше мъчно място за посещение, когато бях футболист, и в този момент ще изпитам какво е да са зад тила ми. Работата ми е да развия клуба до идващото равнище. Знам какви са упованията и нашата задача е да донесем резултати “, сподели някогашният ментор на Дарби Каунти. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР