Уест Хам победи с 2:1 в домакинството си от 10-ия

...
Уест Хам победи с 2:1 в домакинството си от 10-ия
Коментари Харесай

Чуковете удариха Астън Вила в началото на двете полувремена, ВАР също помогна

Уест Хам победи с 2:1 в семейството си от 10-ия кръг в Премиър лийг. " Чуковете " стигнаха до триумфа с два гола, маркирани при започване на двете полувремена. Домакините поведоха още във 2-ата минута посредством, само че изравни в 25-ата минута. В 46-ата минута лондончани още веднъж си върнаха преднината посредством Джаред Боуен, а най-после и шансът им се усмихна като първо в 74-ата минута Оли Уоткинс пропусна дузпа за бирмингамци, а в добавеното време и попадение на младия нападател бе анулирано поради тънка засада.

Уест хам поведе още с първата си опция в мача. Във 2-ата минута при едно центриране от корнер Анджело Огбона се извиси и вкара с глава за 1:0.

Астън Вила обаче реагира добре и взе нещата в свои ръце. Така в 25-ата минута се стигна и до равнене. Джак Грийлиш напредна на скорост и стреля, като след рикошет кълбото излъга вратаря и са оплете в мрежата за 1:1.

" Чуковете " обаче направиха нужните корекции на полувремето и още при започване на втората част си върнаха преднината в срещата. В 46-ата минута прати меко центриране към Джаред Боуен, който с глава бе прецизен за 2:1.

Астън Вила опита още веднъж да се върне в мача, само че в 63-ата минута Трезеге направи непростителен пропуск от близко след чудесно подаване на Оли Уоткинс.

В 71-ата минута гостите получиха дузпа, откакто задържа Трезеге в пеналта, само че Оли Уоткинс стреля в напречната греда и пропусна да изравни.

В 91-ата минута Уоткинс се реваншира, като този път означи във вратата на противника, само че пък в този момент се намеси ВАР и видя, че нападателят с няколко милиметра е бил в засада и попадението не бе зачетено.

В последна сметка Уест Хам удържа нежната си преднина и записа трета поредна победа. Така " Чуковете " излязоха на 5-ата място в класирането със 17 точки. Астън Вила пък се свлече до 10-ото място с 15 точки в актива си.

Премиър лийг 10 кръг, понеделник 30 ноември  Уест Хам 2:1краен резулат  Астън Вила
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР