Уелс направи огромна крачка към осминафиналите на Евро 2020, след

...
Уелс направи огромна крачка към осминафиналите на Евро 2020, след
Коментари Харесай

Уелс пропусна да разгроми Турция

Уелс направи голяма крачка към осминафиналите на Евро 2020, откакто победи Турция с 2:0 в мач от първа група. " Драконите " можеха да разгромят противника, само че направиха куп пропуски, в това число на Гарет Бейл от дузпа.

Така Уелс събра 4 точки и оглави групата преди изиграването на късния мач от нея сред Италия и Швейцария. Турският отбор остава на дъното с 0 точки и голова разлика, която доста понижава възможностите му за продължение напред - 0:4.

На олимпийския стадион в Баку (Азербайджан) Уелс поведе в 42', когато Гарет Бейл откри чудесно Аарън Рамзи, халфът овладя на гърди и преодоля стража Угур Чакър. Любопитното е, че играчите от сегашния състав на " драконите " са отбелязали общо 72 гола с националната фланелка, 50 от който са вкарани от дуото Рамзи-Бейл (17-33).

Снимка: Getty Images

След час игра " драконите " получиха дузпа за фаул против Бейл, само че пострадалият не уцели очертанията на вратата при осъществяването си. Това се случва за първи път на еврофиналите от 2000 година насам, когато Раул пропусна от бялата точка за Испания против Франция.

Турция реализира напън и в 88' Мерих Демирал засече с глава центриране от корнер, вратарят Дани Уорд обаче съумя да избие топката.

Снимка: Getty Images

В началото на добавеното време двата отбора си спретнаха меле, а португалският рефер Диаш Соареш успокои пристрастеностите, показвайки жълти картони на Бен Дейвис и Крис Мефъм от Уелс и Бурак Йълмаз и Хакан Чалханоглу от Турция.

Уелс нанесе съкрушителния удар при контраофанзива в петата минута от продължението, когато Бейл проби и подаде към Конър Робъртс за крайното 2:0 в интерес на уелсците.

Интересното е, че Уелс е най-ефективният тим в последните две европейски шампионати към този миг - с 5 победи от 8 мача (63%).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР