УЕФА взе историческо решение по отношение на мача за Суперкупата

...
УЕФА взе историческо решение по отношение на мача за Суперкупата
Коментари Харесай

Историческо: Жена ще свири мача за Суперкупата на Европа

УЕФА взе историческо решение във връзка с мача за Суперкупата на Европа сред тимовете на " Ливърпул " и " Челси ". Европейската футболна централа повери дуела на французойката Стефани Фрапар. Така за първи жена ще управлява толкоз значим мач в мъжкия футбол.

Срещата е на 14 август на стадион " Водафон Арена " в Истанбул и ще бъде излъчена онлайн по bTV Action от 21:00 ч.

През юли Фрапар свири финала на международното състезание за дами сред Съединени американски щати и Холандия в Лион, извоюван от американките. 35-годишната французойка е управлявала полуфинал на Евро 2017 за дами, както и край на европейското за девойки до 19 година

Снимка: uefa.com

Фрапар влезе във френската история през април, когато се трансформира в първата жена, която управлява мач от Лига 1. От сезон 2019/20 тя ще има непрекъснати дежурства в елитния ешалон на Франция.

" В доста случаи съм казвал, че опциите за женския футбол нямат граници. Като организация за нас развиването на женския футбол във всички сфери е от огромна значимост ", сподели президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Страничните съдии в мача за Суперкупата на Европа също ще бъдат дами - французойката Манюела Николози и ирландката Мишел О'Нийл, а четвърти арбитър е турчинът Джунейт Чакър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР