УЕФА търси промени в своя правилник, които биха отворили вратата

...
УЕФА търси промени в своя правилник, които биха отворили вратата
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА се стреми да удължи престоя си начело на ръководния орган на футбола

УЕФА търси промени в своя устав, които биха отворили вратата на нейния президент Александър Чеферин да удължи престоя си на върха на управителния орган на европейския футбол оттатък Той оказа помощ за въвеждането на 12-годишно ограничаване.

Проектопредложения за смяна на устава на УЕФА, забелязани от Financial Times, биха трансформирали езика, обвързван с рестриктивните мерки на мандатите, по метод, който би разрешил на Чеферин, който е на власт от 2016 година, да се кандидатира за още един четиригодишен мандат когато актуалният му интервал изтече през 2027 г. 

Критиците виждат всевъзможни стъпки за изменение или заобикаляне на разпоредбите като част от по-широка наклонност за намаляване на ръководството в огромните спортни организации, като висшите водачи желаят да останат отпред допустимо най-дълго.

УЕФА също по този начин предложи унищожаване на възрастовата граница от 70 години за тези, които желаят да служат в нейния изпълнителен комитет, съгласно проектоплановете, което може да даде опция на някои чл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР