УЕФА ще промени графиките, с които ВАР трябва да разглеждат

...
УЕФА ще промени графиките, с които ВАР трябва да разглеждат
Коментари Харесай

УЕФА въвежда по-дебели линии, за да бъдат избегнати засади от един сантиметър

УЕФА ще промени графиките, с които ВАР би трябвало да преглеждат обстановките за засада през идващия сезон. Според президента на европейската футболна централа Александър Чеферин към този момент ще се употребяват по-дебели линии, с цел да бъдат избегнати моментите със засади от порядъка на един сантиметър, които могат да съсипят сезона на някой тим. Това би довело до повече голове, без да бъде променяно в този момент настоящото предписание за засадата.

" Засада от един сантиметър не е засада, тъй като не това е смисълът на самото предписание. Освен това би трябвало да има ясна и явна неточност, с цел да се намеси ВАР. Така че по-дебели линии биха се оказали от значително значение, тъй като по този начин или другояче линията се чертае субективно, тъй че не е точна. При засада от един сантиметър сезонът на един клуб може да бъде унищожен, в случай че решението е неверно. Играта с ръка също е проблематична, само че не знам какво можем да създадем в тази посока. Обсъждаме доста разновидности със съдиите ", съобщи Чеферин пред " Скай спортс ".

Новите линии за установяване на засадите ще бъдат употребявани в мачовете от Шампионската лига и Лига Европа през идващия сезон. Това обаче няма да е предписание за всички шампионати, защото управителните фактори на обособените шампионати имат право сами да дефинират равнището на акуратност на съответните ВАР системи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР