УЕФА сериозно обмисля ново преместване на финала в Шампионската лига.

...
УЕФА сериозно обмисля ново преместване на финала в Шампионската лига.
Коментари Харесай

Финалът на Шампионската лига може да е с фенове, но не в Истанбул

УЕФА съществено обмисля ново пренасяне на финала в Шампионската лига. Според " Гардиън " ръководителите на европейския футбол може да лишават за втора поредна година значимия мач от Истанбул и той да се организира в Лондон.

Финалът на тазгодишното издание е на 29 май на стадион " Ататюрк ". Всъщност мачът, който ще дефинира новия притежател на трофея в най-престижната клубна конкуренция, трябваше да се организира в турския мегаполис предходната година, само че пандемията от COVID-19 наложи изключителни промени във формата и компромисен вид с крайна осмица в Лисабон.
Снимка: Reuters
От УЕФА са подготвени на бърза метаморфоза за финала, изключително в случай че за него се класират британските " Манчестър Сити " и " Челси ", с цел да може той да се състои пред аудитория.

В момента в Турция е въведен цялостен локдаун. Националната карантина ще продължи три седмици поради утежняването на епидемиологичната конюнктура в страната.
Снимка: Reuters
Изданието твърди, че УЕФА разисква вид, при който " Уембли " да одобри финала на Шампионска лига, а на трибуните да бъдат позволени повече от 40 хиляди фенове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР