УЕФА обмисля възможността финалът в Шампионска лига да играе на

...
УЕФА обмисля възможността финалът в Шампионска лига да играе на
Коментари Харесай

УЕФА иска да премести финала на Шампионска лига

УЕФА обмисля опцията финалът в Шампионска лига да играе на стадион " Уембли " в Лондон, оповестява " The Guardian ". Известно е, че финалът на шампионата би трябвало по проект да се състои на 29 май в Истанбул на стадион „ Ататюрк “. Финалът трябваше да се играе в турската столица още предходната година, само че заради пандемията от ковид беше решено шампионатът да се организира във заключителен формат в Лисабон.

Има огромна възможност и тази година на Истанбул да му бъде отнето семейството на финала в Шампионска лига още повече, в случай че за него се класират тимовете на Челси и Манчестър Сити.

От УЕФА възнамеряват бърза метаморфоза що се отнася до финала, с цел да може той да се състои пред аудитория.

Както е известно в Турция сега е въведен цялостен локдаун. Националната карантина ще продължи три седмици, поради утежняването на епидемиологичната конюнктура в страната.

Това може да принуди УЕФА да отнеме и тази година финала на Истанбул и да го реалокира в Лондон, където мачът сигурно ще може да се играе и пред доста количество почитатели.

УЕФА разисква разновидността, в случай че „ Уембли “ одобри финала на Шампионска лига, на трибуните да бъдат позволени повече от 40 хиляди фенове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР