УЕФА обмисля възможността финалът на Шампионската лига през 2024 г.

...
УЕФА обмисля възможността финалът на Шампионската лига през 2024 г.
Коментари Харесай

УЕФА обмисля провеждането на финал на Шампионската лига в САЩ

УЕФА обмисля опцията финалът на Шампионската лига през 2024 година да се организира в Ню Йорк, съобщи „ Дейли Мейл “, цитирайки уеб сайтът „ Морнинг Кънсълт “.

Финалът на най-престижния клубен шампионат в никакъв случай не е провеждал отвън Европа, само че съгласно репортажа на „ Морнинг Кънсълт “ сега се водят договаряния сред УЕФА и евентуални сътрудници, които да поемат семейството на събитието в Съединени американски щати след четири сезона.

Настоящият европейски първенец Ливърпул подвигна трофея през юни на стадиона на Атлетико Мадрид „ Уанда Метрополитано “.

Според репортажа желаната от УЕФА локация е стадионът  „ МетЛайф " в Ню Джърси. Съоръжението, което е с потенциал от 82 500 души, е дом на тимовете по американски футбол „ Ню Йорк Джетс “ и „ Ню Йорк Джайънтс “. То се намира на 13 километра западно от град Ню Йорк.

Преговорите са в начален стадий, само че комерсиалните сътрудници на асоциацията и осведомените с диалозите не се свенят да споделят своите високи упоритости.

Вече е ясно, че финалът на Шампионската лига през 2013 година ще се организира в Мюнхен, до момента в който през 2023 година хазаин ще бъде Лондон.

Предишните опити за осъществяване на публични срещи от европейските шампионати оттатък океана нормално  бяха посрещани с рецензии и опозиция, само че договарянето на сходно събитие може да бъде от голямо значение за увеличението на известността на футбола в Съединени американски щати.

Финалът сред Ливърпул и Тотнъм притегли 1,508 млн. фенове в Съединени американски щати по телевизионния канал Ти Ен Ти, до момента в който финалът сред Реал Мадрид и Ливърпул от сезон 2017/2018 е бил гледан от 2,004 млн. фенове по Фокс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР