УЕФА е повдигнала ново обвинение срещу Левски и клубът може

...
УЕФА е повдигнала ново обвинение срещу Левски и клубът може
Коментари Харесай

УЕФА повдигна ново обвинение срещу "Левски"

УЕФА е повдигнала ново обвиняване против " Левски " и клубът може да получи още едно наказване за мачовете си от европейските клубни шампионати. Това стана ясно от известие в сайта на " сините ", в което клубът коментира за какво се отхвърля от концепцията си за реванша с " Ружомберок " (Слвк) пред ст. " Георги Аспарухов " да бъдат сложени видео стени, на които почитателите да гледат. Двубоят е от 19:30 ч. довечера и ще се предава по " Диема Спорт ".

А почитатели нямат право да бъдат на трибуните поради наказване от УЕФА от сезон 2018/19, наложено след случаите, провокирани от " синята " аудитория на мачовете с " Вадуц " (Лихт) от I прелиминарен кръг на Лига Европа. В стадиона имат право да влизат единствено проведени групи деца от детско-юношеските школи.

Оказва се обаче, че " Левски " може да бъде осъден отново - за държанието на своята аудитория на мача в Словакия. " По рекомендация на делегата на УЕФА в мача с „ Ружомберок “ (Слвк), както и по отношение на повдигнатото против клуба ново обвиняване от Дисциплинарната комисия на УЕФА по член 14 от Дисциплинарния устав - поради повдигнат байрак със неразрешен знак в първата среща с „ Ружомберок “ преди седмица, управлението на ПФК „ Левски “ преценя, че рискът от следващ случай, който да донесе спомагателни тежки санкции на клуба в евротурнирите, е прекомерно огромен, и затова анулира плануваното събитие (б.р. - слагането на видео стени пред стадиона за феновете) ", написа в известието.

Същевременно треньорът на " Левски " Петър Хубчев предизвести своите футболисти да не се отпускат, без значение че имат задатък от 2:0 след първия мач:  " 1% подценяване ще бъде съдбовен. Искам да бъдем съсредоточени от първата минута. Можем да загубим всичко. За мен дуелът не е завършил и се стремя да го предам и на тима. "

Наставникът сподели, че чак след снощната подготовка ще реши кои играчи да вземе в групата за дуела. Сигурно е, че един от тях ще е голмайсторът на тима от предишния сезон Станислав Костов, без значение че не е изцяло възобновен от контузия. " Едва ли ще разкрия загадка, че Костов стиска зъби и играе на инжекции, само че е възможно да излезе още от първата минута в състава. За Дени Алар (б.р. - новото попълнение от Австрия, който се контузи по време на подготовката) ще решим след тренировката ", сподели Хубчев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР