Уеб изданието Smarter Analyst съобщи, че през второто тримесечие на

...
Уеб изданието Smarter Analyst съобщи, че през второто тримесечие на
Коментари Харесай

Джордж Сорос почти удвои притежаваните от него акции на AMD

Уеб изданието Smarter Analyst заяви, че през второто тримесечие на тази година 88-годишният милиардер с маджарски генезис Джордж Сорос (George Soros) е продал всички притежавани от него акции на компанията Micron Technology. Сорос е направил това макар, че всички финансови аналитици са го съветвали да не продава тези скъпи бумаги. Но Сорос смята, че се чака съществено намаление цените на паметите и приходите на Micron напълно скоро ще стартират да понижават.

Mалко по-късно Сорос закупи 353 400 акции на AMD, като по този метод усили притежаваните от него акции на тази компания с цели 91% едновременно . И в действителност, през последните месеци всички виждаме по какъв начин цената на акциите на AMD непрестанно пораства. По този метод, общата сума на притежаваните от Сорос акции на AMD надвиши $20 милиона .

Интересно е, че аналитиците на Cowen & Co предизвестяват вложителите да не чакат прекомерно доста от темповете на растеж на AMD в процесорния бранш на пазара. Според техните разбори, едвам към средата на 2020 година AMD със своите сървърни процесори EPYC ще успее да завладее 10% от този пазар. Дългосрочната прогноза е за 12% дял от пазара за сървърни процесори. Може би Сорос разполага с изпреварваща информация и трансформира желанията си от паметите към процесорите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР