Удивителното съчувствие на макаци към ранен непознат е наблюдавано от

...
Удивителното съчувствие на макаци към ранен непознат е наблюдавано от
Коментари Харесай

Стадо макаци прояви удивителното съчувствие към ранен непознат

Удивителното състрадание на макаци към ранен чужд е следено от учени в Националния парк Ифран (Ifrane) в Мароко.Млад самец от рода берберски макак, който получил прякора Пипо, бил ударен от кола на пътя и зарязан от обществената си група (HiddenTruth.site).За известно време Пипо се скитал самичък, измършавял, бил безсилен и измъчен от рани. В последна сметка, той евентуално щял да почине, отслабен от апетит, само че друга група берберски макаци се натъкнала на него.

 j1 1 - Стадо макаци прояви удивителното състрадание към ранен чужд
Обикновено макаците не одобряват непознати в своята група, като се изключи доста дребни маймуни, когато майчинският инстинкт може да се разсъни при женските. Пипо е възрастен макак, само че все пак, стадото го приема.

 j2 1 - Стадо макаци прояви удивителното състрадание към ранен чужд
И групата не просто го приема, само че стартира да се грижи за него. Макаците му оказват помощ с храна, грижат се за козината му и го топлят през нощта. В продължение на четири месеца, те се грижат за него, до момента в който раните на Пипо не се излекуват. След като Пипо се възвръща и събира сили, той напуща групата и отива да търси своята. Скоро, той ги намира.Четете още: Невероятни случаи, в които делфините избавят хора от акули (видео) Според учените, всяка година получават от ден на ден доказателства, че маймуните са по-чувствителни един към различен, в сравнение с си мислехме. Те демонстрират мощна съпричастност, състрадание и съчувствие. В този случай, макаците демонстрират емпатия към болния чужд.


 j3 - Стадо макаци прояви удивителното състрадание към ранен чужд
Според учените, удивителната добрина на мъжките берберски макаци към дребните, в това число и тези, които са израснали, най-вероятно е изиграла своята роля тук. Мъжките от различен жанр маймуни (и множеството бозайници като цяло) по предписание или не обръщат внимание на младите, или са нападателни към тях.Мъжките берберски макаци, в противен случай, обичат да се грижат за бебета и не ги разделят на другари и врагове, третирайки всички еднообразно.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР