Удивителна е лекотата с която се обърквате. Нотр Дам изгоря,

...
Удивителна е лекотата с която се обърквате. Нотр Дам изгоря,
Коментари Харесай

Пак се объркахте

Удивителна е лекотата с която се обърквате. " Нотр Дам " изгоря, това бил краят на християнска Франция – преобладаващото публично мнение. Щото Европа била към този момент превзета от мюсюлманите и това било знак. Но Франция не е християнска от епохи, нито катедралата е знак на християнска религия, а само на папска власт и атеистичен туризъм.
Объркването ви е същото както за Константинопол. Голямата драма съгласно вас е рухването му под властта на султан Мехмед Фатих, само че това е просто разследване. Това е единствено знак за нещо изгубено преди много години. Както е знак за нещо изгубено и пожарът в Париж. Трагедията в Константинопол настава през 1204 година, когато християни атакуват, убиват и грабят християни. Да съм по-точен, западните така наречен християни атакуват източните православни християни. След този разгром великият град към този момент е някогашен популярен град. Населението се стопява от няколко стотици хиляди, в някои моменти и над милион, на няма и 10 хиляди, които го отбраняват против Мехмед.
Около половин век откакто доблестните рицари на комерсиалния облик завладяват града, във Флоренция и покрайнините последователно се оформят първите ренесансови феномени. Без златото на Константинопол те отново щяха да се зародят някъде и в миналото, само че причинно-следствената връзка сред грабежа и новата ера на Запад е ясна.
Изтокът отслабва заради вътрешното си оттегляне от вярата и Бога. От 1204 до 1453 са два века и половина, в които се развиват всички предпоставки градът да падне. Самите императори в средата на XV век предават града, като подписват уния с папистите. Ето това е падението, разследване от по-малки предходни падения и изменничества, довели всички заедно до слабостта. Мюсюлманите както в предишното по този начин и през днешния ден не вършат нищо повече с изключение на да вземат това, което Европа им дава наготово. Направо им го бута в ръцете. Франция през днешния ден е идеалната жертва не заради експанзията на ислямистите, а заради безбожието и блудството на самите франсета. В свят, в който се толерира всяко допустимо извращение, в който министър председателят живее с връстница на баба си, в който семейство и добродетели са забравени, тъй като индивидът „ би трябвало да бъде свободен “, не може да се чака опозиция против каквото и да било. Европа е болна от СПИН. Имунна непълнота, породена от безбожие и безнравственост. Това е толкова просто и разумно. Тя не може даже да вдигне ръка, с цел да се отбранява. Абсолютно безпомощна е. И вманиачен е не оня, който яде зелника.
" Нотр Дам " през днешния ден е единствено една историческа сграда и туристическа атракция. Ще бъде възобновена и ще притегля още повече туристи. Ще проработи още кинти, умерено. Старият гредоред така и така бил за промяна. Ще я ремонтират „ катедралата “ и ще продължат да символизират. Какво тъкмо – не е ясно. Във всеки случай не и религия в Господа, тъй като задачата на храмовете не е да символизират. Французите са сътворили атеизма и либерализма. Ето това би трябвало да символизират. Обърканият, изкривеният разум на либерала също има потребност от монумент. Изгарянето на " Нотр Дам " беше единствено един заключителен щрих, точката на изречението, знак от Провидението. Конспираторите, несъмнено, ще рекат, че е запалена от вътрешни хора, от ционисти, ислямисти, някакви други глисти, че всичко било за, обаче от време на време животът сервира и несгоди напълно изненадващо.
И цяла селска България проплака във фейса, все едно всички тия папагали си пият кафето заран пред " Нотр Дам ". А че на 16 април е годишнина от терористичния акт в Света Неделя ще бъде маркирано казионно с половин дума в някое негледаемо предаване по Българска национална телевизия. И вие отново ще идете да гласувате за наследниците на терористите, за внуците и правнуците им. Ще ги изпратите да ви съставляват в европейския парламент. Където те ще черпят от челния опит на Макрон и другите комплицирани хора. И вие отново ще се объркате. Не спирате да го вършиме.
Автор: Николай Фенерски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР