Ударната група от самолетоносачи Дуайт Д. Айзенхауер е в Близкия

...
Ударната група от самолетоносачи Дуайт Д. Айзенхауер е в Близкия
Коментари Харесай

Разгледайте военните кораби на втората ударна група от корабни превозвачи на ВМС на САЩ, изпратени да предпазят бурето с барут от взривяване в Близкия изток

Ударната група от самолетоносачи Дуайт Д. Айзенхауер е в Близкия изток.

Наскоро действаше дружно с CSG на Джералд Р. Форд.

Двете ударни групи се употребяват за възпираща роля, с цел да не се утежни войната сред Израел и Хамас.

USS Gerald R. Ford, най-новият и модернизиран самолетоносач на Военноморски сили на Съединени американски щати, и различен американски самолетоносач неотдавна организираха интервенции с двоен самолетоносач в Източното Средиземно море.

Миналата седмица USS Dwight D. Eisenhower удари самолетоносача групата взе участие в взаимни подготвителни учения с USS Gerald R. Ford и неговите ескортни кораби, фокусирани върху защита на единици с висока стойност, отбрана от балистични ракети, попълване в морето, летателни интервенции през палубата и интервенции по морска сигурност.

Към двете ударни групи на Военноморски сили на Съединени американски щати се причислиха две фрегати на италианския флот, ITS Virginio Fasan и ITS Carlo Margottini. Съвместното обучение имаше за цел да показва обединен фронт измежду съдружниците, както и способността за бърза и решителна реакция при рецесии.

„ Нашето наличие изпраща явен сигнал за нашия ангажимент да възпираме експанзията и да насърчаваме стабилността в цялата страна. район ", сподели в прессъобщение вицеадмирал Томас Иши, пълководец на Шести американски флот.

Двете американски ударни групи бяха изпратени в Източното Средиземно море като проява на поддръжка за Израел и възпиращ резултат против ескалацията след офанзивите на бойци на Хамас на 7 октомври 2023 година, които разпалиха война с риск от прерастване в по-широк спор.

След приключването на ученията „ Айзенхауер “ и ескортните му кораби се реалокираха в Червено море, оставяйки Ford в Източното Средиземноморие. Ето бойните кораби и бойните качества на ударната група Айзенхауер в Близкия изток.

USS Dwight D. Eisenhower

USS Dwight D. Eisenhower е един от Nimitz с нуклеарни мотори на Военноморски сили -клас самолетоносачи, които бяха наследени от новите самолетоносачи от клас Ford.

Ударната група на самолетоносачите Дуайт Д. Айзенхауер се състои от самолетоносача, неговото въздушно крило, крайцер с управляеми ракети и управляем- ракетни разрушители.

USS Mason

USS Mason е унищожител с управляеми ракети от клас Arleigh Burke и част от Ескадрила на разрушителите 22. Въоръжен с разнообразни ракети, той може да служи в нахлуване и отбранителни функции за ударната група, като да вземем за пример прихващане на закани във въздуха или ангажиране на надводни кораби или наземни цели.

През октомври 2016 година Мейсън беше известно като цел в три обособени случая от бунтовниците хути в Йемен, Иран- подкрепяна група, която неотдавна изстреля ракети по Израел. Говори се, че военният транспортен съд сполучливо е победил противокорабна ракета по време на едно от сраженията.

USS Philippine Sea

Подобно на USS Mason, USS Gravely също е ръководен транспортен съд от клас Arleigh Burke - ракетен унищожител. Докато първият беше въведен в употреба през 2003 година, Gravely влезе в употреба във флота години по-късно.

Официално въведен в употреба през 2010 година, USS Gravely е взел участие в разнообразни задачи във води към Гърция и Сирия и в Персийския залив, където американският флот рутинно патрулира в опит да възпре злонамерената иранска активност.

USS Philippine Sea

USS Philippine Sea е ракетен крайцер от клас Ticonderoga, кораб с по-голяма сбирка на клетките на системата за отвесно изстрелване, носещи крилати ракети и прехващачи, в сравнение с разрушителите. Неговото въоръжение му разрешава да изстрелва ракети, с цел да поразява наземни цели или да се пази против самолети или наближаващи ракети. Може също по този начин да нападна надводни кораби.

Този боен транспортен съд преди този момент е взел участие в удари с крилати ракети против Ислямска страна в Сирия.

Carrier Air Wing 3

Carrier Air Крило 3 е едно от най-старите въздушни крила във флота и работи от борда на USS Dwight D. Eisenhower.

Въздушното крило подкрепя ударната група на самолетоносача при ранно предизвестие, прихващане и заличаване на противников самолети или ракети, ударни интервенции и задачи за предимство във въздуха.

Сред самолетите, които съставляват Carrier Air Wing 3, са F/A-18E/F Super Hornets, EA-18G Growlers, E-2C Hawkeye и MH -60S Seahawks.

Прочетете истинската публикация в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР