Ударът на Иран ми прилича на руската атака срещу Украйна.

...
Ударът на Иран ми прилича на руската атака срещу Украйна.
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Ударът на Иран ми прилича на руската атака срещу Украйна

Ударът на Иран ми наподобява на съветската офанзива против Украйна. Всичко, което ние наблюдавахме нощес някак си беше предвидимо още в четвъртък организация " Блумбърг " сподели какви ще са параметрите на иранската офанзива, дронове, балистични ракети, по кое време ще се случи, някак си това попадна в тази скица ".
" По-голямата част от изстреляните дронове и балистични ракети са от територията на Иран. Като това, което персонално мен ме впечатлява е, че доста ми наподобява това, което направиха нощес иранците, на една съветска офанзива против украински войски ".
„ Успеваемостта на офанзивата е единствено 1%, което допуска " омекотен отговор " от страна на Израел. Но в това време моята теза беше през цялото време, че най-много тази офанзива е ориентирана към вътрешно-политическото мнение и въодушевление в Иран, както и настроенията на прокситата, най-много на Хизбула ".
От постинг на иранското посланичество в Организация на обединените нации излиза наяве " фразата е доста ясна, че интервенцията е завършила ".
" Но, в случай че Израел предприеме радикални удари, то това ще бъде единствено първата фаза. Искам да отбележа следното, че, в случай че четете иранската преса, имате успеваемост на 90%. Десетки изумени цели, писти, хранилища с оръжия, нещо явно, което е ориентирано към иранския четец т.е. да се потвърди, че Иран може да дава отговор, когато Иран е атакуван. Естествено това не дава отговор на действителността. Преди малко е имало послание на Нетаняху, в което се вижда бих споделил неговото удовлетворение от метода, по който са свалени всички цели ”, добави още Чуков.
Проф. Чуков сподели, че от в този момент нататък би трябвало да се следят политически и дипломатически.
" Дебатът от тук нататък е по какъв начин да бъде взето решението, какво да бъде решението за израелския отговор, само че най-важното за нас, за жителите на Израел, за жителите на Близкия Изток, на целия свят е деескалация на напрежението ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР