Удължен е срокът на временната организация на движение по пътя

...
Удължен е срокът на временната организация на движение по пътя
Коментари Харесай

На внимание на шофьорите: Ключова отсечка остава затворена

Удължен е срокът на краткотрайната организация на придвижване по пътя сред Мездра и Лютидол. Отсечката е затворена за създаване на новото трасе, оповестяват от " Агенция пътна инфраструктура " .

Удължен е срокът на краткотрайната организация за придвижване по сектора от път I-1 сред Мездра и Лютидол. Отсечката е затворена за придвижване в двете направления от 160-ти до 172-ри км за създаване на новото трасе и графика на строителя за осъществяване на строително-монтажни работи, които не разрешават безвредното прекосяване на моторните транспортни средства. Настоящата заповед е доникъде на февруари 2024 година След това придвижването по сектора от път I-1 ще бъде възобновено и водачите ще минават по новото трасе с по две ленти за придвижване в посока.

Продължаването на периода на краткотрайната организация за сигурност на придвижването е заради непредвидени условия, зародили по време на строителните работи - нужда от осъществяване на археологически изследвания в елементи от трасето, правенето и утвърждението на нов парцеларен проект в зоната на инженерните мрежи и пътните възли. Това се постанова поради преправянето им като пътни възли на две равнища, с цел да се увеличи сигурността на придвижване по бъдещото трасе. Срокът за довеждане докрай на модернизацията на път I-1 Мездра - Ботевград е декември 2024 година

Пълното затваряне на правата е належащо, защото платното в посока Видин, в сектора сред 161-ви и 172-ри км, се построява в непосредствена непосредственост до съществуващия път I-1, а платното в посока София в по-голямата си част е върху съществуващото трасе на първокласния път.

За осъществяването на всички планувани действия по плана се правят и взривни работи на скатове, оформяне и обрушване на откоси, полагане на мрежа по откосите и редица други строителни действия. Безопасното им осъществяване изисква цялостно затваряне на сектора, като по този метод се заобикалят съществени рискове и предпоставки за пътно-транспортни катастрофи.

Обходните направления при осъществяването на строителните работи са същите както и до момента:

леките коли до 3,5 т ще минават по път III-1004 (Паволче - Челопек) - път III-1602 (Челопек - Лютиброд) - път II-16 (Лютиброд - Елисейна - Своге - II-18 Софийски околовръстен път и назад.

За транспортните средства над 3,5 т обходните трасета са:

път II-13 Крапчене - Криводол  - Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - Автомагистрала " Хемус " и обратно;

път II-15 Враца – Борован - II-13 Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - Автомагистрала " Хемус " и обратно;

За МПС до 12 т различен маршрут е и по Автомагистрала " Хемус " - път I-3 Ябланица - Златна Панега - път III-103 Златна Панега - Батулци - Роман - Долна Бешовица - Горна Бешовица - Кален - Горна Кремена - Долна Кремена - Мездра - път I-1 Мездра – Монтана.

Като обходни направления водачите могат да употребяват и други републикански пътища, като съблюдават настоящата за тях непрекъсната организация на придвижване.

Агенция " Пътна инфраструктура " се извинява на водачите и на жителите, през чиито обитаеми места ще минава трафикът, за породеното стеснение. Спирането на придвижването е належащо, с цел да се обезпечи както сигурността при пътуването, по този начин и строителна площадка за модернизацията на трасето, което ще е двойно по-широко от актуалното.

Апелираме водачите е да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават прецизно пътната сигнализация и да не подхващат рискови изпреварвания, с които да застрашат сигурността и живота на всички пътуващи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР