Удължават учебната година за учениците от 1 до 6 клас.

...
Удължават учебната година за учениците от 1 до 6 клас.
Коментари Харесай

Официално: Удължават учебната година

Удължават образователната година за учениците от 1 до 6 клас. Коледната почивка за учениците ще е по-дълга и ще е от 22 декември до 3 януари в това число. Това става със заповед на просветителния министър Красимир Вълчев, оповестена в уеб страницата на Министерството на образованието.

Заповедта е обвързвана с нуждата от спомагателни компенсиращи ограничения за учениците от първи до шести клас поради прекратения присъствен образователен развой в учебните заведения в страната, обвързван с ограничаването на разпространяването на COVID-19 и с издадената заповед на здравния министър за затварянето на учебните заведения до 21 декември. От 30 ноември всички възпитаници в страната от първи до 12-и клас минаха на онлайн образование, напомня " Монитор ".

Според заповедта на просветителния министър междусрочната почивка за учениците от седми до 12-и клас ще е един ден и това ще е 3 февруари. Началото на втория образователен период за учениците от първи до шести клас за всяко учебно заведение може да е друго и ще зависи от решението му за компенсиращите ограничения за учениците от тези класове /първи-шести клас/. Учениците от седми до 12-и клас ще стартират втория образователен период на 4 февруари.

Учениците от първи до трети клас ще завършат образователната година на 23 юни, планува заповедта на министър Красимир Вълчев. В нея се осведоми, че до 30 юни ще учат учениците от четвърти до 11-и клас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР