"Учудвам се, че събирането ни в "Бояна" създаде такъв интерес

...
"Учудвам се, че събирането ни в "Бояна" създаде такъв интерес
Коментари Харесай

ДПС: Премиерът да докаже, че има заговор, няма как да не знае за сделката с ЧЕЗ!

"Учудвам се, че събирането ни в "Бояна " сътвори подобен интерес в медиите. Събирането е рутинно и беше инспирирано от непрекъснато създаваните кавги в страната, последният от които беше абсурдът с ЧЕЗ ", сподели в утринния блок на Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

"Не съм по тайните теории, само че министър председателят да каже, че това е скрит план, би трябвало и да го потвърди. Както и да се разбере за какво министър Петкова си подаде оставката. Тя държеше салдото в бранша, беше министърът, който си вършеше работата уравновесено ", съобщи Аталай. "Управляващите изпаднаха в доста неуместна обстановка. Няма по какъв начин министър председателят да не знае за договорката за ЧЕЗ.

Няма по какъв начин институциите да не осведомени със договорката от началото до края й. Държавата би трябвало да знае за тази договорка от позиция на сигурността. Институциите трябваше да си свършат работата авансово, а не да чакат министър председателят от Брюксел да им разпореди ", акцентира депутатът от Движение за права и свободи.

Вчера на изключителна конференция в Народно събрание Борисов разгневен сподели, че стои сюжет зад договорката с ЧЕЗ и то против него и ръководството му, само че се заинати, че този път няма да подаде оставка.

И специалисти считат, че зад договорката за ЧЕЗ седи сянката на българския министър председател. Това съобщи по БТВ енергийният специалист Еленко Божков.
По думите му общото минало на Гинка Върбакова, нейните бизнес сътрудници и Бойко Борисов, там където е „ генезисът на бизнеса им”, сочи към това.

„ Не одобрявам обстоятелството, че тази компания „ Инерком” желае да купи ЧЕЗ. Трудно е за приемане. Това значи, че зад това се крие друга собственост”, означи Еленко Божков по Би Ти Ви.

Той е безапелационен, че без знанието на премиера Борисов тази договорка няма по какъв начин да се случи, „ изключително като се има поради визитата на Андрей Бабиш”.

Припомняме, че на събиране на Движение за права и свободи в Бояна при почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, партията даде поръчка, че Движение за права и свободи се приготвя за властта в страната.

След съвещанието, запитан за предварителни избори, Мустафа Карадайъ сподели, че такова нещо още от Движение за права и свободи не са споделили. „ Ние работим и даваме своя принос за непоклатимост на страната. Някои хора се пробват да го схващат като непоклатимост на властта. Стабилността на властта е част от стабилността на страната, само че тези две неща не са еднопосочно равни. От друга страна, обаче властимащите непрестанно да генерират кавги, даже спорове сред институциите, това са тревожни неща, с оглед стабилността на страната. Тези кавги пораждат напрежение в обществото “, уточни още Мустафа Карадайъ.

Движение за права и свободи обаче са коментирали договорката за ЧЕЗ: „ Според нас за договорката за ЧЕЗ предстоят съответните органи и институции на страната в границите на закона, разпоредбите и процедурите, да се произнесат, и да се срещнем с техните констатации и решения, и от там нататък и ние ще се произнесем”. „ Ако е закъсняла реакцията на институциите по тази договорка, съгласно законите, тогава има в действителност забавяне, само че в случай че има оценка за закъсняла реакция, съгласно нечии упования, това е друга тема”, сподели още по тематиката Мустафа Карадайъ.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР